ELEKTRIČNI 500 ODABRAN ZA NAJBOLJI GRADSKI AUTOMOBIL NA BRITANSKOJ DODJELI NAGRADE ZA AUTOMOBIL GODINE

Novi model 500 29 automobilskih novinara, koji čine žiri natjecanja „UK Car of the Year”, proglasili su „najboljim gradskim automobilom godine”. Pobjeda ovom potpuno električnom ikonskom modelu FIAT omogućuje da, zajedno s pobjednicima iz ostalih kategorija, nastavi borbu i sudjeluje u natjecanju za osvajanje naslova na britanskom natjecanju „UK Car of the Year 2022” za automobil godine 2022.

Još jedna pobjeda za novi 500 i osvojena titula „najboljeg gradskog automobila” na prestižnom britanskom natjecanju za automobil godine „UK Car of the Year Awards 2022” (UKCOTY), koja ovoj talijanskoj ikoni omogućuje da se s pobjednicima iz ostalih devet kategorija bori za naslov automobila godine na natjecanju „Car of the Year UK 2022”.

„Ponosni smo što smo osvojili još jednu nagradu i još jedno priznanje za novi 500”, prokomentirao je Olivier, Izvršni direktor tvrtke FIAT i izvršni direktor marketinga grupe Stellantis na globalnoj razini. „Radi se o istinskom slučaju izgradnje nečega na temeljima naslijeđa i kulture. Ovaj automobil slavi ono najbolje iz prošlosti tvrtke FIAT, a istovremeno je u potpunosti usmjeren na budućnost i tome da se doprinese zaštiti zdravlja naše planete. Kako bi to ostvarila, tvrtka FIAT ulaže sve napore i snagu koje kao vodeća tvrtka na tržištu u sektoru gradske mobilnosti ima kako bi pomogla izgraditi bolju budućnost. A to činimo na vlastit, jedinstven način, donoseći dašak talijanskog duha Dolce Vita (slatkog života) u živote ljudi. Time ljudima omogućujemo da uživaju u ljepoti života uz nulte stope štetnih emisija.”

Šesti put zaredom, ovaj put u potpuno nezavisnoj organizaciji, na natjecanju „UK Car of the Year Awards” za automobil godine biraju se i nagrađuju najbolji automobili u Ujedinjenom Kraljevstvu, prema odluci žirija koji se sastoji od 29 najuvaženijih britanskih automobilskih novinara. Novi model 500 osvojio ih je svojim atraktivnim dizajnom, učinkovitim akumulatorom i, prije svega, konkurentnom cijenom. Osim toga, za osvajanje nagrade zasigurno je ključna bila dostupnost modela u verziji kabrioleta.

Alex Grant, sudac natjecanja UKCOTY, kazao je sljedeće: „Novi 500 savršeno je vozilo za elektrifikaciju. Radi se o spretnom i učinkovitom gradskom automobilu s brojnim dobro ugođenim opcijama za različite vrste korisnika i prvi je kabriolet s nula emisija štetnih plinova na tržištu. To je esencija i ključ svega skriven ispod svih elegantnih detalja koji osvajaju na prvi pogled.” S njim se složio i Guy Bird, također sudac na natjecanju UKCOTY i slobodni automobilski novinar, koji je tome pridodao sljedeće: „Još jedna sjajna interpretacija i verzija ikonskog modela iz 1957. godine, sada potpuno električni automobil savršeno prikladan za svoje doba, koji je istovremeno zadržao sve specifične osobitosti svog originala.”