FIAT 500 JE VODEĆI U NJEMAČKOJ U LISTOPADU

Statistika njemačke Savezne uprave za motorni promet (KBA - Kraftfahrt-Bundesamt) u listopadu pokazala je kako Fiat 500 ukupno ima najveći broj registracija

• Fiat 500e ponovno je zauzeo prvo mjesto u segmentu.

• FIAT je povećao broj registracija u razdoblju od siječnja do listopada za 9,9 posto u odnosu na prethodnu godinu. Izjava ljubavi Italiji: U listopadu je više Fiata 500 novoregistrirano u Njemačkoj nego domaćih modela koji su inače na vrhu liste prodaje. Osim toga, Fiat 500e zauzeo je prvo mjesto u A/B segmentu među baterijskim električnim vozilima (BEV). To je prema mjesečnoj statistici njemačke Savezne uprave za motorni promet (KBA - Kraftfahrt-Bundesamt). Njemački kupci registrirali su 5.401 novi Fiat 500 u listopadu. To odgovara porastu od oko 17 posto u usporedbi s prethodnim mjesecom. Sve u svemu, marka FIAT bilježi rast registracija od 9,9 posto u prvih deset mjeseci u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a, komentirao je: "Vidjeti da legendarni 500 zauzima apsolutno prvo mjesto na njemačkom tržištu ulazi u povijest. Njemačka je kolijevka automobila, a njemački kupci su među najzahtjevnijim i najstručnijim kada su u pitanju automobili. Oni imaju jaku tradiciju i svjetski priznate domaće proizvođače, ali vole Italiju koja je svjetski poznata po modi, kulturi i Dolce Viti. Odabirom naše ikone htjeli su kući ponijeti komadić ove zemlje koju 500 savršeno utjelovljuje pokazujući svoju ljubav i strast. Štoviše, FIAT-ova misija je ponuditi održivu urbanu mobilnost svima, a očito to također zadovoljava potrebe naših njemačkih kupaca."

Otkrijte novi Fiat 500

Legendarna ikona u hibridnoj verziji