U 2023. GODINI FIAT 500E VODEĆI JE NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNIH GRADSKIH AUTOMOBILA U EUROPI

U 2023. godini Fiat 500e potvrdio je svoje europsko vodstvo značajnim rezultatima.

• Vodeći u europskom A+B BEV segmentu s tržišnim udjelom od 14,7%.
• Prvi u 5 zemalja - Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji i Austriji - u segmentu BEV gradskih automobila.
• Stellantisov najprodavaniji BEV, Fiat 500e, prodaje se u 44 zemlje širom svijeta.

Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a i globalni CMO tvrtke Stellantis, izjavio je: “Fiat 500e je još jednom potvrdio svoj uspjeh, vodeći u segmentu električnih gradskih automobila u Europi drugu godinu za redom. 500e registriran je u više od 185.000 primjeraka diljem svijeta od svog lansiranja i igra važnu ulogu u zelenoj tranziciji međunarodnih metropola. 500e trenutačno se prodaje u 44 zemlje diljem svijeta, nastavljajući elektrifikaciju marke diljem svijeta. Nudimo jednostavna, intuitivna i društveno relevantna rješenja, dok potrebe naših kupaca uvijek stavljamo u samo središte.”

Uspjeh FIAT-ovog električnog dragulja potvrđuju izvrsni prodajni rezultati: od lansiranja 2020. godine 500e je najprodavaniji električni gradski automobil u Europi i najprodavanije električno vozilo Stellantis grupe.

           

Prošle godine 500e je bio broj 1 u Europi u A+B BEV segmentu s tržišnim udjelom od 14,7%, uvećanim za 0,3 u odnosu na 2022. godinu unatoč padu segmenta od 5%. Osim toga, zauzeo je prvo mjesto u Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji i Austriji; drugi je u Francuskoj, a četvrti u Portugalu i Poljskoj.
U Europi je Fiat 500e prodan u gotovo 65.000 primjeraka.

Gledajući BEV industriju, u kontekstu sve veće pozornosti na ekološka pitanja, u 2023. godini 500e je došao na postolje u Italiji i Njemačkoj te na četvrto mjesto u Francuskoj i Španjolskoj. S obzirom na BEV industriju na 10 najvećih europskih tržišta, Fiat 500e zauzeo je četvrto mjesto.

Dizajniran i proizveden u Torinu, 500e je simbol talijanske kreativnosti i osvaja obožavatelje Made-In-Italy proizvoda diljem svijeta. Njegov uspjeh naglašen je i s 42 međunarodne nagrade, što ga čini najnagrađivanijim FIAT-ovim modelom ikada.

Prošle godine, obitelj Fiat 500e postala je mnogo veća s mlađom sestrom, modelom Topolino, i većom sestrom, novim 600e, kako bi se upotpunila električna a Marke i nastavila elektrifikacija.

Otkrijte novi Fiat 500e

Dizajniran i proizveden u Torinu, 500e je simbol talijanske kreativnosti i osvaja obožavatelje Made-In-Italy proizvoda diljem svijeta. Njegov uspjeh naglašen je i s 42 međunarodne nagrade, što ga čini najnagrađivanijim FIAT-ovim modelom ikada.