500,000th Fiat 500L silazi s proizvodne trake

500,000th Fiat 500L silazi s proizvodne trake

  • Automobil koji je zaštitni znak linije jest dvobojni model Sicilia Orange s krovom u crnoj boji u visokom sjaju Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120 ks.
  • Plasiran na tržište 2012., uz sitna osvježenja izvršena 2017., ovaj model čvrsto je pri vrhu svog segmenta u Europi već petu godinu zaredom te apsolutni predvodnik u Italiji i Španjolskoj.
  • Sveobuhvatno gledano, Fiat500L je od 2017. godine ostvario tržišni udio od otprilike 22 posto u Europi, dok je u Italiji prešao 52 posto. U siječnju 2018. prodaja u Europi porasla je za 5 posto u odnosu na prethodnu godinu.
  • Savršen za moderne obitelji, Fiat 500L utjelovljuje koncept „Cool & Capable” (dobro izgleda i izvrsnih je performansi) koji kombinira eleganciju ikonskog modela 500 i dizajnersku funkcionalnost pod sloganom Made in Fiat .

500,000. primjerak modela Fiat 500L danas je sišao s proizvodne trake u tvornici u Kragujevcu, Srbiji. Zaštitni znak cijele serije jest model 500L Cross 1.6 MultiJet 120 ks, dvobojni model Sicilia Orange s krovom u crnoj boji u visokom sjaju. Novi rekord potvrđuje uspjeh koji uspjeh uživa od prvog plasiranja na tržište 2012. Dovoljno je reći da je ovaj model čvrsto pri vrhu svog segmenta u Europi već petu godinu zaredom te apsolutni predvodnik u Italiji i Španjolskoj. Sveobuhvatno gledano za čitavu 2017., Fiat500L je od 2017. godine ostvario tržišni udio od otprilike 22 posto u Europi, dok je u Italiji prešao 52 posto. Novi modeli Cross i City Cross plasirani na tržište prošle godine naglasili su „crossover” osobnost modela i doprinose tim izvrsnim rezultatima.
Prodaja tijekom prvih mjeseci 2018. izgleda jednako pozitivno u Europi gdje je porasla za 5 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok u Italiji ima tržišni udio veći od 50 posto u svom segmentu.

Kako bi potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu, model Fiat 500L osvježen je 2017. i sada je još prostraniji, s više tehnologije i s ljepše upakiranom osobnošću. To je savršen automobil za raznolike potrebe modernih obitelji i savršeno utjelovljuje koncept „Cool & Capable” (dobro izgleda i izvrsnih je performansi) koji kombinira eleganciju ikonskog modela 500 i dizajnerske funkcionalnosti Made in Fiat. Trenutačno proizvodni program 500L uključuje tri verzije od kojih svaka ima vlastitu osobnost i posebnu opremu: Cross sa svojim „crossover” izgledom, s 25 mm većom visinom od tla i novim biračem načina rada; Urban, savršen za život u gradu; Wagon, trenutačno dostupan sa sedam sjedala. Proizvodni program nadopunjava model 500L City Cross, gradski crossover za uzbudljive gradske avanture i nova, posebna serija, 500L Mirror s tehnologijom UconnectTM LINK i sustavom dodirnog zaslona UconnectTM 7″ HD LIVE, s predopremom za Apple CarPlay i Android AutoTM.

Novi rekord nije slučajno postavljen u tvornici Kragujevac koja je u potpunosti preuređena posebno za proizvodnju modela 500L i koja je otvorena u travnju 2012. nakon tri godine intenzivnog rada i ulaganja teškog milijardu dolara u infrastrukturu, adaptiranje građevina i izgradnju novih proizvodnih odjela te ugradnju najnaprednijih strojeva i proizvodnih sustava. Danas je Kragujevac jedna od najnaprednijih tvornica FCA na svijetu.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.