Bulgari nakit kreće na nezaboravno putovanje u Fiatu 500

Bulgari nakit kreće na nezaboravno putovanje u Fiatu 500

  • Fiat je stupio u prestižno partnerstvo s Bulgarijem.
  • Napravljeno je 1.600 minijatura  modela Fiat 500F za 300 Bulgarijevih trgovina u cijelom svijetu.
  • Na te automobile stavit će se predivni komadi nakita Bulgari koji su simbol izuzetnog talijanskog ukusa i stila.
  • Projekt s Fiatom 500 predstavlja sastavni dio Bulgarijeve kreativne kampanje „Praznik u Rimu“

Fiat i Bulgari dogovorili su prestižno partnerstvo koje predstavlja sastavni dio Bulgarijeve kreativne kampanje „Praznik u Rimu“, prikazujući entuzijastični duh i ‘joie de vivre’ dvaju talijanskih brendova.

Za kampanju je napravljeno 1.600 keramičkih minijatura povijesnog modela Fiat 500F, u omjeru 1:6 i 1:12, kako bi ukrasili izloge okolo 300 Bulgarijevih trgovina u cijelom svijetu. Ti automobili imaju važne „putnike“: veličanstvene komade Bulgari nakita koji predstavljaju izuzetni talijanski ukus i stil.

Maleni bijeli i zlatni modeli reprodukcije su najpopularnijeg Fiata 500 svih vremena, F serije koja se proizvodila od 1965. do 1972. godine. Status ovog modela kao umjetničkog djela službeno je prepoznat od 4. srpnja 2017., kad je jedan primjerak postao dio stalnog postava Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku. To je zasluženi hommage legendarnom malom Fiatu 500 koji ove godine slavi svoj 60-ti rođendan, kao jedinstvenom izričaju ljepote i umjetnosti te simbolu talijanske kreativnosti, sposobnom nadahnuti umjetnike i dizajnere sa svih strana svijeta.

Projekt 500 savršeno odgovara ljetnoj kampanji „Praznik u Rimu“, Bulgarijevom novom kreativnom pristupu koji je nadahnut poznatim filmom u kojem glume Audrey Hepburn i Gregory Peck. Oglašavanje se temelji na vrlo šarenim kartama Rima – doma najspektakularnijih spomenika kulture i najpoznatijih mjesta za provod – koji evociraju hedonistički duh Vječnog grada. Neodoljivi joie-de-vivre crteža mlade, ali već uspješne umjetnice Lotte Nieminen odlično odgovara vedrom duhu Fiata 500, globalnog ambasadora Italije i simbola masovnog vlasništva vozila.

Uz model Fiata 500 napravljene su i minijature Vespe, drugog simbola Italije.

Neki od predmeta, proizvedenih zahvaljujući kreativnosti talijanske industrije nakon Drugog svjetskog rata, od kojih su Fiat 500 i Vespa odlični primjeri, ne mogu se ocjenjivati samo prema njihovom izgledu. Njihov dizajn i koncept su revolucionarni i imaju posebnu, čarobnu privlačnost koja redefinira pretpostavke iz prošlosti. Oni su ključna remek djela industrijske povijesti. Fiat 500 je možda utjecao na povijest automobila, ali nikad nije bio samo vozilo – tijekom 60 godina povijesti ušao je u kolektivnu maštu i postao industrijska ikona nevjerojatne umjetničke i kulturne vrijednosti.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.