Europska turneja Fashion Show Tour novog modela Fiat 500 Collezione završava u Madridu

Europska turneja Fashion Show Tour novog modela Fiat 500 Collezione završava u Madridu

  • Europska turneja novog modela Fiat 500 Collezione završila je jučer na jednoj od najprestižnijih modnih pista u Europi – od Milana i Londona do Berlina, Pariza i Madrida.
  • Preko pet spektakularnih lokacija, u doticaju sa svijetom mode, umjetnosti i dizajna, posebna je serija predstavljena u svojoj modernijoj osobnosti u divnom dvobojnom ruhu „Primavera”.
  • S ekskluzivnim kombinacijama boja i materijala, besprijekornim detaljima i bezvremenskim duhom, model 500 Collezione 30. je posebno izdanje legendarnog modela plasirano na tržište u proteklih jedanaest godina.
  • I sada, u jedanaestoj godini, model 500* postigao je najbolje rezultate ikad s više od 74.000 primjeraka prodanih diljem Europe u prvim mjesecima 2018.

 

Posljednja etapa Europske modne turneje koja je novi 500 Collezione odvela u veće gradove – od Milana i Londona do Berlina, Pariza i Madrida, svih redom prijestolnica mode, stila i umjetnosti – završila je jučer. Model 500 Collezione – u dvije verzije karoserije, hatchback i kabriolet – koji je prodefilirao tim modnim pistama najnovija je inačica ikonskog modela Fiat koji već preko 60 godina donosi redizajnirane modele uz zadržavanje svojih iskonskih vrijednosti.

Europska turneja modela 500 Collezione započela je 18. travnja u Milanu, talijanskoj prijestolnici mode i metropoli, tijekom Milanskog sajma namještaja, najuzbudljivijeg i najposjećenijeg tjedna u godini. Na tom je događaju premijerno na nacionalnoj razini prikazano ovo talijansko remek-djelo koje je poput prave filmske zvijezde prodefiliralo crvenim tepihom hotela Hotel Magna Pars Suites, tik uz željezničku stanicu Porta Genova i živahnu ulicu Via Tortona  – samom središtu mode i dizajna – pred očima novinara, fotografa, influensera i obožavatelja. Sportski i elegantan u dvobojnom proljetnom ruhu, pogodno nazvan „Primavera”, model 500 Collezione pokazao je svim obožavateljima talijanskog dizajna svoje šarmantne i elegantne detalje, primjerice kromirane ukrasne dijelove u visokom sjaju na prednjem odbojniku, poklopcu motora i kućištima retrovizora, sve redom neka od najupadljivijih obilježja prethodnika u modernoj izvedbi.

Elegancija i karakter, ekskluzivnost i tradicija. Isto je pokazao i u drugoj etapi turneje u Londonu, gradu izvan Italije koji je dom većine modela 500. Ujedinjeno Kraljevstvo drugoj je tržište po veličini u regiji EMEA. Za tu je prigodu, novi model 500 Collezione pozirao ispred profinjenog mjesta Ice Tank Studio, u samom središtu četvrti Covent Garden, gdje su se prolaznici zaustavljali da mu se dive i da ga slikaju. Nema bolje pozornice za ovu novu interpretaciju globalne ikone kojoj je taj grad dom još od ludih šezdesetih kada je London bio prijestolnica modnog svijeta, a Picadilly Circus središte novih društvenih trendova, glazbe i umjetnosti. Danas, baš kao i prije, Fiat 500 bio je prisutan svojom eklektičkom slobodom i srčanošću. To je jedan od razloga što Londončani toliko obožavaju taj gradski automobil.

Nakon Milana i Londona, turneje modela 500 Collezione nastavila se u Berlinu, metropoli koja nikada ne spava, gdje se čovjek lako izgubi među trendi mjestima, veličanstvenim spomenicima, jedinstvenoj umjetnosti i muzejima te tehnološkim hramovima. U novom posebnom izdanju model je bio zvijezda ekskluzivnog događanja održanog na iznimno modernoj lokaciji Bridge Studios, u ulici Seestraßeninsel in Westhafen, prekrasnom mjestu uz vodu na poluotoku u samom srcu Berlina, gdje je javnost mogla saznati više o uzbudljivoj opremi koja ovaj automobil čini iskonskim tehnološkim draguljem.

Primjerice, po pitanju mogućnosti povezivanja, model 500 Collezione u dodatnoj opremi nudi radio Uconnect 7″ HD LIVE s ugrađenim funkcijama Apple CarPlayTM i Android AutoTM te sustavom za navigaciju s Tom Tom zemljovidima. Također u dodatnoj opremi dostupan je 7-inčni TFT zaslon, najveći u svoj kategoriji, te sustav Beats Audio Hi-Fi za zaljubljenike u glazbu.

Gosti na modernoj lokaciji Bridge Studios imali su se prilike diviti i probranim modelima Fiat 500 Mirror, Fiat 500 Riva, Abarth 695 Rivale i Abarth 695 XSR Yamaha koji predstavljaju samo neke od 30 posebnih izdanja modela Fiat i Abarth koji su plasirani na tržište u proteklih 11 godina.  Ne slučajno, Fiat 500 oduvijek je nositelj novih trendova, istodobno odan sebi, koji se nanovo redizajnira tijekom vremena, a njegovo se ime povezuje s ikonskim markama iz svijeta model luksuznih jahti i sportskih automobila kroz posebna izdanja stvorena za istraživanje neuobičajenih teritorija za jedan gradski automobil. Posebno 30. izdanje novi je model 500 Collezione koji neposredno nakon događaja 500-600esimo i Anniversario kojima se obilježila šezdeseta godišnjica ikonskog modela Fiat prošle godine.

I naravno, uzbudljiva turneja modela 500 Collezione završila je u Parizu, jednoj od najvažnijih prijestolnica mode. Lokacija za četvrtu etapu turneje bila je prekrasna La Maison u Issy les Moulineaux, arhitektonski dragulj u romantičnoj ulici uz obalu Seine, gdje je novo posebno izdanje poziralo na jednoj od najekskluzivnijih modnih revija. Bila je to savršena lokacija u najelegantnijem europskom gradu koja je dom najslavnijih marki visoke mode. Elegantna kromirana pločica s natpisom „Collezione” na stražnjem kraju novog modela 500 Collezione ističe se jednako dobro kao trendi logotip na odjevnom predmetu najviše modne klase. Brojni elementi automobila eksplicitno podsjećaju na svijet mode i dizajna, primjerice, novo proljetno ruho u kombinaciji sa standardnim 16-inčnim naplatcima od lake legure. Paleta obuhvaća nove dvobojne karoserije (bijele i sive) „Primavera” i (bijele i zelene) „Acquamarina”, uz boju karoserije Taormina Ivory, u zamjenu za boje bijelu Gelato i plavu „Blu dipinto di Blu” Blue, sve ukrašeno zaštitnim linijama sivo/bijelo/sivo. Ista suzdržana elegancija nalazi se u unutrašnjosti s izvornim kombinacijama, primjerice ploča s instrumentima – bijela za dvobojnu inačicu „Primavera”, zelena za dvobojnu inačicu „Acquamarina” ili u boji karoserije za druge boje. Naravno, svježe boje inspirirane modom nastavljaju se i u unutrašnjosti s dvobojnim sivim sjedalima, krovom u boji slonovača i utisnutim logotipom 500 i „Collezione” na podnim oblogama.

Nakon Milana, Londona, Berlina i Pariza, europska je turneja modela 500 Collezione završila jučer u Madridu, u impozantnom hotelu Only You Hotel Atocha, u središnjici umjetnosti i kulture ovog španjolskog glavnog grada, u neposrednoj blizini najvažnijih spomenika i najelegantnijih butika u gradu. S ugodnim, svijetlim i spektakularnim dvorištem ovaj je lokacija savršeni spoj tradicionalne madridske arhitekture i najnaprednijeg dizajna, profinjen spoj starog i novog. Jednak stav dijeli i novi 500 Collezione koji je nepogrešivo klasičan primjerak modela 500 zato što utjelovljuje sve značajke te najslavnije talijanske ikone na svijetu, a istodobno je simbol talijanske kreativnosti u svijetu. Na madridskim ulicama nalazi se i reklama „Novi 500 Collezione, inspiriran sam sobom” koja prati plasiranje na međunarodno tržište ovog novog posebnog izdanja. U produkciji kreativne agencije Leo Burnett i pod redateljskom palicom Laszla Kadara, novi 500 Collezione izgleda kao top model navikao da bude zvijezda najpoznatijih modnih pista diljem svijeta. Automobil gledamo u njegovu dvobojnom ruhu kroz kamere pametnih telefona, moderne zamjene za sada već zaboravljene filmske kamere, kojeg vozi prekrasna mlada manekenka s uključenom funkcijom snimanja selfie fotografije. Savršeno i s lakoćom, poput iskonske dive, model 500 Collezione postepeno se pretvara u redatelja reklame, sam navodeći svoje elegantne detalje, da bi se konačno odlučio da u završnom kadru potpuno izostavi mladu manekenku zato što je sam automobil iskonska zvijezda modne revije. To nije slučajno jer se radi o savršenoj ulozi za autentično talijansko remek-djelo, automobil koji utječe na svijet mode, društvo i navike već desetljećima. Drugim riječima, „zauvijek kult, zauvijek 500”.

Plasiran na tržište 1957. i dokazano isprofiliran kao simbol masene motorizacije u Italiji, model Fiat 500 nanovo je plasiran na tržište 2007. kada je premijerno predstavljen novi model koji je uskoro postao globalni fenomen. A to dokazuje više od dva milijuna prodanih primjeraka u više od 100 država diljem svijeta. Više od 80 % prodaje je u Italiji. Kao dokaz uspješnosti, model 500* najprodavaniji je automobil u svom segmentu u Europi od 2013. I ponovno, u prva četiri mjeseca 2018., model 500 bio je vodeći na tržištu u devet država (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Belgija, Švicarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) te među top tri najprodavanija automobila u ostalim državama (Italija, Njemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunjska i Bugarska). Njegov uspjeh jednako je nezaustavljiv tijekom prva četiri mjeseca 2018. i 11. godinu proizvodnje kada model 500* ruši vlastiti rekord s više od 74.000 prodanih primjeraka u Europi.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.