Fiat je glavni pokrovitelj Međunarodnog filmskog festivala u Torinu

Fiat je glavni pokrovitelj Međunarodnog filmskog festivala u Torinu

  • Treću godinu zaredom Fiat je pokrovitelj velikog filmskog festivala u Torinu.
  • Festival TFF ove se godine održava po 35. put od 24. studenog do 2. prosinca.
  • TFF je odabrao flotu od deset automobila marke Fiat, sve modele 500X i 500L, koji će prevoziti goste na festivalu.
  • Isto tako, publika će imati prilike diviti se novom posebnom izdanju modela Fiat 500 koji slavi svoj 60. rođendan.

 

Marka Fiat zvijezda je jednog od najvažnijih međunarodnih filmskih festivala koji će se održati u Torinu od 24. studenog do 2. prosinca. Festival, koji se ove godine odvija po 35. put, obuhvaća umjetničke filmove, retrospektivu rada poznatog redatelja Briana De Palme, tematske odjele i eksperimentalne uratke. Sposobnost uspješnog kombiniranja tradicije i inovacija te jednostavno svladavanje poprilično širokog raspona različitih tema i jezika ključne su karakteristike zajedničke TFF-u i marki Fiat. Marka Fiat ima tradiciju koja seže gotovo jedno stoljeće unazad, a opet neprekidno evoluira, zadržavajući pritom sve svoje adute pristupačnosti i sposobnosti oduševljavanja zahtjevne i pronicljive publike.

Za glumce, redatelje i goste Festivala Fiat će osigurati flotu modela 500X crossover koji predstavlja ono najbolje od talijanske elegancije i proizvodnje i koji se prodaje u više od 100 zemalja diljem svijeta, kao i model 500 L, jedinstvenu kombinaciju prostranosti i udobnosti, predvodnika na tržištu u Italiji i Europi od samog plasiranja na tržište.
Proizvodni program Fiat 500X obuhvaća dvije poprilično različite razine opreme, Urban i Cross, od kojih je jedna više privržena gradu, dok je druga više za „off-road” uvjete, a obje su nedavno obnovljene nizom elegantnih i tehnički naprednih inovacija koje će ih zadržati u samom vrhu segmenta.
Novi Fiat 500L ima tri različita identiteta za pokrivanje svih potreba: Cross, Urban i Wagon. Cross svoj crossover izgled prati s iskonskim „off-road” sposobnostima zahvaljujući svojoj visini od tla od 25 mm te novom biraču načina rada. Gradski duh automobila do punog izražaja dolazi kod modela razine opreme Urban koji je san svakog gradskog vozača, dok je opcija Wagon dostupna i u konfiguraciji sa sedam sjedala. Posljednji, ali ne i najmanje važan, je model City Cross, gradski crossover za uzbudljive gradske avanture.

U pješačkoj zoni Via Verdi horda posjetitelja Festivala moći će se diviti automobilu iz posebne edicije Fiat 500 kojim je obilježena 60. obljetnica modela, i to baš u gradu u kojem je ikona marke i rođena. Ovim limitiranim izdanjem slavi se rođendan obožavanog modela 500 s posebnim značajkama i suvremenom inačicom elegantnih značajki koje su ga proslavile. U posebnoj seriji premijerno će se predstaviti i izvanredna dvobojna karoserije, provokativna naziva „Dolcevita” s referencom na eru poznatog filma, s kombinacijom troslojne bijele i pastelne boje slonovače.

A to nje sve: šezdeseti rođendan modela Fiat 500 proslavit će se i kratkim filmom „Vidimo se u budućnost”, prvim Fiatovim pothvatom u tom žanru, s oscarovcem Adrienom Brodyjem u glavnoj ulozi koji je dosad prikupio više od 19.000,000 pregleda na YouTubeu. Automobil je već glumio s drugim poznatim glumcima, primjerice u ružičastom se modelu 500, jednom od bezbrojnih nasljednika ikonskog modela 500,  vozila nezaboravna Sophie Marceau u komediji „De l’autre côté du lit” 2008. Osim toga, aktualan model ikonskog modela Fiat sudjelovao je i na setu filma „Le Grand Blue” (Veliko plavetnilo) Luca Bessona o Enzu Mairocu, što je još jedna potvrda snažne povezanosti marke sa svijetom filma.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.