Fiat na Međunarodnom sajmu automobila 2017 u Dubaiu

Fiat na Međunarodnom sajmu automobila 2017 u Dubaiu

  • Fiat 500 nastavlja svoje rođendansku proslavu na Međunarodnom sajmu automobila u Dubaiu
  • Predstavit će se posebne serije posvećene 60. rođendanu legendarnog modela.
  • Na štandu sajma uključit će se i elegantan i dinamičan novi model Fiat 500X S-Design.

 

Legendarni stil i dizajn obitelji Fiat 500 bit će središnji dio na Sajmu automobila Dubai 2017.

Kao dio proslave 60. Rođendana vozila Fiat 500 posjetitelji poznatog međunarodnog sajma moći će doživjeti posebna izdanja napravljena baš za ovu priliku koje predstavljaju spoj klasičnog, vintage izgleda s jedinstvenim detaljima i najnovijim tehnologijama po pitanju povezivosti.

Pored čuvenog modela cinquino nalazit će se kompaktni crossover Fiat 500X, razvojna promjena ikone legendarnog Fiatovog modela. Spajajući udobnost, performanse i povezivost Fiat je napravljen za one koji žele izraziti svoju vlastitu dinamičnost kroz vozilo.

 

Na štandu se predstavlja i Fiat 500X S-Design, odgovor tvrtke Fiat za one koji traže stile i vrhunske karakteristike u vozilu suvremenog, dinamičnog i izražajnog karaktera. Pruža vrlo privlačnu i zanimljivu ravnotežu sportskog karaktera i stila.

 

Posebne serije vozila Fiat 500 za obilježavanje 60. rođendana

2017. godina ostat će zapamćena kao godina u kojoj se već jedinstvena povijest modela Fiat 500, njegovih 60 godina, slavila na brojne načine, svaki drugačiji od prethodnog, ali koji se jednostavno mogu povezati s jedinstvenom osobnosti vozila.

Posebno treba istaknuti da je Fiat 500 predstavljen kao dio stalne kolekcije muzeja MoMA u New Yorku, 500 je bio i zvijezda prvog kratkog filma marke Fiat „See You in Future” u kojem je glumio dobitnik nagrade Oscar®, Adrien Brody. Obljetnički videozapis sakupio je približno 19 milijuna pregleda na mreži osvajajući publiku svojim modelima 500 heritage i 500 Anniversario, zvijezdama kampanje pored Oscarovca u glavnoj ulozi.

Turneja „500, zauvijek mlad”, putujući događaj koji je obišao neke od najljepših trgova Europe doživljavala je samo iskrenu i toplu naklonost prema ikoni marke Fiat u kojoj su sudjelovali nekadašnji i današnji kolekcionari i zaljubljenici ovog modela. Osim toga, počast modelu Fiat 500 odala se novom poštanskom markom i kovanicom. Ti kolekcionarski predmeti, prikladni i za svakodnevnu upotrebu, a ujedno i obavezni dijelovi svake kolekcije, zaljubljenika u model Fiat 500 i sve koje želi imati stvarno talijansko remek-djelo uza sebe.

Ali 500 nikada nije zaboravio da je automobil. To je jedno od najpoznatijih vozila uopće, sa svojim nepogrešivim izgledom i njegov svjetski uspjeh potiče iz njegove jedinstvene sposobnosti da je istovremeno popularan i izniman.

Uzbudljiva posebna izdanja napravljena su kako bi se proslavila ova prilika: Fiat 500 Anniversario, s ekskluzivnim bojama opreme Riviera Green i Sicilia Orange, predstavljenima u obljetničkom videozapisu i numerirana, ograničena izdanja modela 500 posvećena 60. rođendanu koje posjetitelji mogu vidjeti na sajmu automobila u Dubaiu. To ekskluzivno vozilo, predstavljeno na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi prošle godine, odaje počast originalnom modelu 500 no uz suvremenu obradu nekih stilskih detalja koje su original učinili tako čuvenim, kao što je vinilna ploča s instrumentima, vintage logotip na prednjem dijelu, srednje kromirano aerodinamičko krilce, zaobljena vrata i kolo upravljača kao i kromirana završna obrada na poklopcu motora.

Ekskluzivno dostupan i kao kabriolet, posebna serija modela Fiat 500 za 60. rođendan predstavlja novu karoseriju marke u dvije boje pod nazivom Dolcevita: troslojna bijela boja za karoseriju i pastelna boja slonovače za poklopac motora i stupiće na koju se nadovezuje sivi poklopac i ukrašen je trobojnom oblogom boje crnog vina, te u bijeloj i sivoj boji. Stil ove posebne serije naglašen je brojnim zanimljivim estetskim detaljima kao što su kromirani poklopci retrovizora, posebni naplatci kotača od lake legure od 16” i poseban logotip: spoj modela 500 i 60-tih koji postaje prava marka unutar marke, jer se crvene brojke „6” i „0” nalaze u dvije posljednje znamenke logotipa 500. Posebna oznaka ukrašava stupić, a pojavljuje se i na kromiranom pragu i nazivnoj pločici numerirane ograničene serije.

U unutrašnjosti posebnog izdanja također se nalaze i retro detalji, kao što su cjevasti elementi sjedala od kože u boji slonovače s kontrastnom oblogom boje crnog vina koja je usklađena sa središnjim dijelom ploče s instrumentima i podnim oblogama vozila u dvije boje rađeni po mjeri. Ali počast prošlosti nalazi se samo u prvom sloju: posebne serije povodom 60. rođendana pružaju samo najbolje kada se radi o tehnologiji današnjice i udobnosti u vozilu. Standardne značajke uključuju kožnu kuglu birača brzina i kolo upravljača s ugrađenim komandama, sustav Radio UconnectTM HD NAV s dodirnim zaslonom od 7 inča, Bluetooth, satelitsku navigaciju i priključke za USB i AUX IN; 7″ TFT, klima uređaj s automatskim upravljanjem, svjetla za maglu i stražnje senzore za parkiranje. Predstavljeno vozilo pokreće benzinski motor 1,4 MultiAir sa 100 konjskih snaga s automatskim mjenjačem sa 6 brzina.

Javnost je pokazala svoju naklonost prema modelu Fiat 500 i s preko 10 000 vozača širom područja EMEA koji su kupili modele posebnog izdanja u razdoblju između ožujka i listopada.

Fiat 500X S-Design

Još jedna zvijezda izložbe bio je model 500X, crossover marke Fiat izrađen u Italiji koji se prodaje u više od 40 zemalja diljem svijeta. U Dubaiu moći će se vidjeti i Fiat 500X S-Design, posebno izdanje modela namijenjeno vozačima koji žele elegantno, suvremeno i dinamično vozilo.

Fiat 500X, s razinom opreme S-Design, dobitna je kombinacija gradskog sportskog vozila i stila napravljenog za mlade, gradske kupce.

Izvana model 500X S-Design ističe se jedinstvenom zelenom zagasitom bojom Alpi, dostupnom na zahtjev, i posebnom sjajnom završnom obradom Myron na bočnim letvicama, kvakama vrata, prednjim pregradama, ukošenim stražnjim svjetlima, ručicama poklopac i pokrovima retrovizora. Stražnja su stakla zatamnjena i verzija Cross Look dolazi s crnim krovnim nosačima kao dijelom osnovne opreme. Trenutačno se zamjećuje i brončana boja znaka „Xs” na bočnim letvicama.

Kotači od lake legure od 17 inča sjajne su Myron boje i dio su osnovne opreme na verziji Urban Look dok se verzija Off Road Look isporučuje s posebnim dvobojnim crnim i Myron kotačima od lake legure od 18 inča. Na kraju, ksenon farovi, također ukrašeni čelikom, modelu 500X daju trenutačno prepoznatljiv, zavodljiv izgled.

Tamni detalji s vanjskog dijela vozila ponavljaju se i u unutrašnjosti, primjerice na zagasito crnoj ploči s instrumentima s bakrenim logotipom „500” i na letvicama središnjeg tunela i na pločama vrata. Posebne navlake S-Design karakterizira crni uzorak rožnjaka na tkanini Castiglio s rubom bakrene boje i uključenim logotipom „500”.  Uz S-Design, nenadmašna elegancija modela 500X istaknuta je daškom modernog stila i sportskih karakteristika. Verzija na sajmu, u crnoj boji Cinema Black, opremljena je snažnim motorom 2,4 MultiAir sa 180 konjskih snaga u kombinaciji s automatskim mjenjačem s devet brzina.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.