Fiat Tipo: Funkcionalnost, jednostavnost i osobnost navršavaju trideset

Fiat Tipo: Funkcionalnost, jednostavnost i osobnost navršavaju trideset

  • Fiat Tipo – inovativni koncept koji je nastavio Fiatovu tradiciju u ključnom tržišnom segmentu – javnosti je predstavljen 26. siječnja 1988.
  • Obitelj Tipo danas slavi svojih prvih 30 godina funkcionalnosti, jednostavnosti i osobnosti.
  • Ovaj automobil je preko tri godine razvijao međunarodni tim od preko 2.000 stručnjaka.
  • U 2017., Fiat Tipo je potvrđen kao lider C segmenta u Italiji, s tržišnim udjelom od 20,7 posto i preko 180.000 prodanih vozila u EMEA regiji.
  • Drugu godinu za redom, Fiat Tipo je automobil s najvećim rastom u Europi u C segmentu.

 

S duhom i osviještenosti mladog 30-godišnjaka Fiat Tipo se suprotstavlja budućim izazovima, osnažen svojim uspjehom u ključnom C segmentu u kojem je Fiat uvijek bio lider.
Fiat Tipo je svoju premijeru doživio 26. siječnja 1988. Ovaj model je zamijenio model Fiat Ritmo, koji je pak zamijenio model Fiat 128. Od modela 1100, Fiatovi automobili srednje veličine ne samo da su vozili talijanske obitelji po cestama socijalnog, ekonomskog i tehničkog razvoja u Italiji i Europi. Od samog početka, oni su bili savršen odabir za mnoge mlade profesionalce i obitelji koje su tražile praktičan, moderan i elegantan proizvod.
Prije trideset godina, originalni Fiat Tipo predstavljao je doista inovativan koncept. Fiatovi inženjeri projektirali su automobil sposoban za superiorno upravljanje, performanse, udobnost i sigurnost bez ikakvih kompromisa, fokusirajući se na ergonomiju kao nikada prije. Tipo se isticao po svojoj preciznoj konstrukciji, koja je koristila inovativne proizvodne tehnologije i visokokvalitetne materijale, kako bi se zajamčila pouzdanost i kvaliteta, a ovaj automobil je cijenjen po svojoj funkcionalnosti, jednostavnosti i osobnosti.
Ove značajke i duh svog prethodnika preuzeo je i današnji Fiat Tipo. Ovo je jedinstvena mješavina tehnologije, robusnosti i iskoristivosti, koja je C segment osvojila svojom praktičnošću. U Italiji, Tipo je među prva tri najprodavanija automobila 2017. i bio je lider C segmenta s tržišnim udjelom od 20,7 posto. Ovaj automobil je odabralo preko 180.000 vozača u EMEA regiji. Nadalje, drugu godinu za redom, to je automobil s najvećim rastom prodaje u Europi.

 

Funkcionalnost i inovacije

Na njegov 30-ti rođendan, u današnjem modelu možemo pronaći niz prednosti Fiata Tipo iz 1988. Nije slučajno da novi Tipo ponosno nosi ime svog prethodnika s kojim dijeli isti duh i DNK. Na primjer, u smislu dizajna, Tipo je jasno odrezan, inovativan i prepoznatljiv. On nudi najbolji unutrašnji prostor u klasi, pružajući ugodni déjà vu u smislu funkcionalnosti.
Izgled Fiata Tipo odiše izuzetnom supstancijom i snažnom prisutnošću na cesti. Prednji kraj je izveden vodoravno, odražavajući dinamičnost u sve tri izvedbe ovog modela. Esencijalnu, uglađenu i aerodinamičnu bočnu liniju dijele i original i današnji model. Vrijedi istaknuti izvedbu s pet vrata – onu koja najviše podsjeća na Tipo iz 1988. – te velika vrata prtljažnika, koja omogućavaju pristup izuzetno velikom prtljažniku od 440 litara (550 litara u karavanskoj izvedbi). Vrata prtljažnika su i prije 30 godina bila inovativna i napravljena su od specijalne, lagane i na koroziju otporne plastike.
Kako jučer, tako i danas, privlačna karoserija je spojena s dizajnom unutrašnjosti, koji je izveden u skladu s osnovnim smjernicama projekta, a koje ističu praktičnost, jednostavnost i funkcionalnost. Ova formula je uvijek karakterizirala Fiatove automobile u C segmentu i snažno je ukorijenjena u sami DNK ove marke.

Kompletna obitelj s jednostavnom ponudom

Fiat Tipo iz 1988. Napravljen je na jednoj od prvih modularnih platformi, koja je predvidjela obiteljski koncept koji danas odražava novi Tipo i njegove tri izvedbe. Njegova šasija je bila temelj za druge Fiatove modele, kao što je na primjer model Fiat Tempra, koji se proizvodio u klasičnoj limuzinskoj i karavanskoj izvedbi. Trideset godina kasnije, izvedbe Fiat Tipo 4-Doors, Fiat Tipo 5-Doors i Fiat Tipo Station Wagon, Fiatov su odgovor za vozače s novim potrebama i navikama kupovine na osnovi informiranih i pragmatičnih odabira. Sve izvedbe Fiata Tipo utjelovljuju izvanrednu vrijednost i namijenjene su obiteljima, parovima i mladim profesionalcima.
Fiat Tipo u svim svojim izvedbama odiše dinamičnim stilom i snažnim karakterom. Jednostavnost odabira za kupca pretvara se u ponudu motora i paketa opreme, koja je usmjerena na srce samog tržišta – jednostavna i linearna logika ponude još je jedna poveznica s modelom Fiat Tipo koji je predstavljen prije 30 godina. Originalni Tipo iz 1988. u ponudi je imao pet benzinskih i dizelskih motora, čime je bio u mogućnosti zadovoljiti sve potrebe tadašnjeg tržišta te dva paketa opreme. To je bila namjerna odluka da se sve prepoznatljive značajke te inovacije i zrelost modela prepoznaju u jednostavnom  nazivu: „Tipo”.

 

Od modela Fiat Tipo „Digit” do UconnectTM 7″

U skladu s najprofinjenijim Fiatovim stilom, sve izvedbe modela Tipo opremljene su mnoštvom rješenja kako bi život putnika bio bolji. Ponuda modela uključuje izuzetno bogatu standardnu opremu i prezentira inovativni UconnectTM 7″ HD LIVE sustav, koji uključuje 7” dodirni kapacitivni zaslon u boji visoke razlučivosti koji korisnik može koristiti kao i standardni tablet. Također je dostupna Uconnect Link značajka, koja je kompatibilna s Apple CarPlayTM i Android AutoTM aplikacijama, što omogućuje više korisnički prihvatljivu uporabu pametnih telefona u automobilu.  Davne 1988. Tipo je uzbudio duhove zbog svojih posebno modernih i funkcionalnih tehnoloških inovacija: elektronički digitalni instrumenti u paketu „Digit” bili su integrirani u specifično izvedenu ploču s instrumentima. Digitalni instrumenti u ovom paketu opreme bili su tehnološki napredni u smislu funkcionalnosti i ergonomije te su omogućavali izvanrednu čitljivost.

Ukratko, Fiat Tipo slavi nezaboravnu prošlost i opremljen je za suočavanje s budućim izazovima, uz pomoć osviještenosti i zrelosti svojih prvih 30 godina. Ovaj model je u razdoblju od tri godine razvio međunarodni tim od preko 2.000 stručnjaka, tijekom kojih je odvezeno preko 8.7 milijuna testnih kilometara u najekstremnijim klimatskim, cestovnim i visinskim uvjetima, kako bi se mogao ponuditi obiteljski automobil koji će se prodavati u preko 50 država EMEA regije.  Ove napore je nagradilo tržište s izvanrednim prodajnim rezultatima ovog modela.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.