Novi Fiat 500X: povratak u budućnost s novim motorima i novim tehnologijama

Novi Fiat 500X: povratak u budućnost s novim motorima i novim tehnologijama

  • Talijanski crossover Fiat ima nov izgled, tehnologije i motore.
  • Osvježena vanjština s LED prednjim svjetlima i nova unutrašnjost u stilu modela 500.
  • Nova generacija turbo benzinskih motora s tri i četiri cilindra ima do 20 % manju potrošnju goriva od benzinskih motora i za 20 % je tiša od sličnih dizelskih modela s turbopunjačem koji imaju iste performanse.
  • Sustav za raspoznavanje prometnih znakova, sustav za praćenje brzine Speed Advisor i sustav za pomoć pri zadržavanju u prometnom traku u osnovnoj su opremi na svim verzijama, a jamče sigurnost i pomoć za upravljačem bez premca.
  • Najsuvremeniji način povezivanja sa sustavom Uconnect 7″ HD LIVE s dodirnim zaslonom jamči potpunu integraciju s pametnim telefonima zahvaljujući funkcijama Apple CarPlay i Android AutoTM.
  • Potpuno novi proizvodni program s dva modela karoserije i tri razine opreme – Urban, City Cross i Cross.
  • Kratak videouradak u trajanju dvije i pol minute, inspiriran kultnim filmom „Povratak u budućnost”* i predstavljanje novog modela 500X u originalnom i zabavnom stilu dostupno je od danas, a može se pogledati na ovoj poveznici.
  • Model je vodeći u Italiji u svom segmentu i neprekidno je među pet najprodavanijih automobila u svojoj kategoriji u Europi od 2016.

 

Fiat 500X, talijanski crossover, redizajniran je izvana i u unutrašnjosti novim detaljima i tehnologijom koja udovoljava najaktualnijim potrebama mobilnost u brzorastućem segmentu u kojem je model 500X već predvodnik na talijanskom i europskom tržištu i na kojima se afirmirao kao jedan od pet najprodavanijih automobila u segmentu još od 2016.
Novi 500X ima u potpunosti redizajniranu vanjštinu s novim LED farovima i LED prednjim svjetlima te redizajniranu unutrašnjost, koje dodatno naglašavaju već afirmiran i nepogrešiv identitet modela 500, a istodobno donose veću funkcionalnost i udobnost. Osim toga, novi model po prvi put kod marke Fiat nudi potpuno novu obitelj motora s tri i četiri cilindra koja jamči zadovoljstvo pri vožnji, do 20 % manju potrošnju goriva od benzinskih prethodnika i 20 % je tiša od sličnih dizelskih modela s turbopunjačem. Iskustvo vožnje je ugodno, udobno i sigurnije no ikad zahvaljujući novim sustavima za pomoć pri vožnji koji su u osnovnoj opremi za sve verzije. Automatski sustav za raspoznavanje prometnih znakova u kombinaciji sa sustavom za praćenje brzine Speed Advisor vozačima omogućuje izbjegavanje prekoračenja brzine vožnje prilagodbom, jednim klikom, brzine vozila temeljem informacija očitanih na prometnim znakovima po putu, dok se sustav za pomoć pri zadržavanju u prometnom traku upotrebljava kao sustav upozorenja za nehotično napuštanje prometnog traka na autocestama.
Za plasiranje novog modela 500X na tržište Fiat je izradio divan kratak videouradak u trajanju od dvije i pol minute, inspiriran filmom „Povratak u budućnost”*, koji jasno pokazuje poveznicu između marke i svijeta filma, odnos koji je u proteklih nekoliko godina kulminirao videouratkom „Vidimo se u budućnosti” kojim je obilježen 60. rođendan modela 500 i gdje je pored vozila Fiat 500 glavnu ulogu odigrao oskarovac Adrien Brody. Novi videouradak bazira se na konceptu uzbudljivog putovanja kroz vrijeme u kojem mladi par kreće iz šezdesetih godina u modelu Fiat 600 iz tog razdoblja, a završava u sadašnjosti za upravljačem novog modela 500X. Kratki film završava prizorom u kojem se pojavljuje američki glumac Christopher Lloyd u ulozi policajca koji im značajno namiguje, čime putovanje kroz vrijeme završava.

*Povratak u budućnost zaštitni je znak i autorski uradak tvrtki Universal Studios i U-Drive Joint Venture. Licencu izdala tvrtka Universal Studios. Sva prava pridržana.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.