Panda Waze: najdruštveniji gradski automobil ikad

Panda Waze: najdruštveniji gradski automobil ikad

  • Novi važni dan za rekordni model Panda: Panda Waze je prvi gradski automobil koji nosi naziv Waze, integrirajući Waze navigacijsku aplikaciju, te model Panda koji je najviše povezan s društvenim mrežama.
  • Waze je puno više od navigacije: izbjegava promet, vodi vas do servisne stanice i čak vas podsjeća gdje ste parkirali.
  • S Cross duhom izvana i društvenom, tehnološki naprednom dušom iznutra.
  • Razvijena u Moparu®, integracija Waze i ”Panda Uconnect” aplikacija vozačima, uz mnoge druge funkcije, omogućuje izbjegavanje prometa i pronalaženje najbolje rute, uz pomoć savjeta s društvenih mreža, dijeljenih u stvarnom vremenu, i trenutne adaptacije isplanirane rute.
  • Model Panda Waze postepeno će biti dostupan u svim Fiatovim salonima u cijeloj Europi sa cijenama koje će se razlikovati od tržišta do tržišta.
  • Fiat Panda je u Europi 14 godina za redom najbolje prodavani gradski automobil.
  • Modeli Fiat Panda i 500 u prvom kvartalu 2018. predvode svoj segment u Europi s tržišnim udjelom od 28,4%.

 

Kad najpopularniji model Fiatove ponude sretne najdruštveniji navigacijski sustav na svijetu, dobije se Panda Waze – tehnološki igrač koji nastavlja misiju ovog modela: ponuditi najinteligentnija rješenja, pojednostaviti i poboljšati život za upravljačem te istovremeno biti svima dostupan.

Nova specijalna serija Panda Waze je prvi gradski automobil u segmentu koji integrira poznatu Waze navigacijsku aplikaciju s jednako poznatom “Panda Uconnect” aplikacijom, omogućujući im istovremenu uporabu, uz prebacivanje između njih jednostavnim dodirom zaslona vašeg pametnog telefona.

Ovu digitalnu kombinaciju razvila je Mopar, FCA marka koja upravlja postprodajnim proizvodima i uslugama za automobile Grupe. Vozači se mogu slobodno koncentrirati na vožnju te istovremeno uživati u širokom rasponu usluga. Nema sumnje: Panda Waze je idealni automobil za bijeg od svakodnevice za urbane pustolovine, dijeljenje fotografija i iskustva s vožnje te za savjete za putovanja.

Novi model Panda Waze također spaja dvije velike zajednice: 7,5 milijuna zaljubljenika u model Fiat Panda koji su odabrali ovaj automobil od 1980. do danas, kao što je navedeno u manifestu ”sloboda na četiri kotača”, i preko 100 milijuna povezanih Waze korisnika u cijelom svijetu koji aktivno surađuju dijeleći prometne informacije u stvarnom vremenu za najinteligentnija moguća putovanja.

Sve koristi digitalne integracije Waze i “Panda Uconnect” aplikacija

Nova specijalna serija Panda Waze radi veliki korak naprijed u sustavima informacija i zabave s integracijom dvije jedinstvene aplikacije: Waze i “Panda Uconnect”. U digitalnoj eri, velike količine podataka moraju se razmijeniti u stvarnom vremenu te nadzirati uporabom spojenih uređaja i korisnički prihvatljivih sučelja. Stoga, vozači moraju samo ubaciti svoj pametni telefon u držač na armaturnoj ploči i krenuti, u svakom trenutku spojeni i sigurni.

Waze je navigacijska aplikacija koja vozačima omogućuje izbjegavanje prometnih čepova i uštedu vremena tijekom svakodnevnih vožnji, kao i više od toga. Milijuni vozača, povezani u veliku zajednicu, svakodnevno surađuju davanjem izvješća o prometu u stvarnom vremenu – čime se omogućuje da Waze aplikacija pronađe najbolje rute. Aplikacija je uvijek u mogućnosti preporučiti najbržu rutu na osnovi podataka koje je u stvarnom vremenu podijelilo preko 100 milijuna ljudi. Od prometnih informacija do benzinskih stanica s najnižim cijenama. Waze je pouzdani suputnik za ”preživljavanje svakodnevne urbane pustolovine”.

Waze navigacija integrirana je u “Panda Uconnect” aplikaciju – Android i iOS platformu – koja omogućuje da se telefon vozača koristi kao produžetak automobila, direktno se spajajući sa zaslonom uređaja kako bi se pristupilo svim informacijsko-zabavnim funkcijama: prebacivanje radio stanica, odabir lista za reprodukciju, namještanje glasnoće, upravljanje pozivima i tekstualnim porukama te provjera svojeg dnevnika ili vremenske prognoze u stvarnom vremenu. “Panda Uconnect” aplikacija razgovara s ugrađenim informacijsko-zabavnim sustavom, koji uključuje Bluetooth 2.1 tehnologiju, strujanje audio signala i funkcije prepoznavanje glasa, te upravlja čitanjem podataka preko USB i MP3 uređaja.s

Panda Waze integracija omogućuje istovremenu uporabu aplikacija: s “Panda Uconnect” aplikacijom na pametnom telefonu, Waze navigacija pojavljuje se u okviru na zaslonu, s uputama navigacije i procijenjenim vremenom dolaska na odredište. Naravno, moguće je i obrnuto, s Waze aplikacijom ispred i ”Panda Uconnect” aplikacijom kao ikonom na zaslonu. Nadalje, ako ponestane goriva ili se detektira niski tlak u gumama, na zaslonu pametnog telefona prikazuje se upozorenje i korisnik može odabrati jednu od benzinskih stanica s najnižim cijenama goriva ili najbližeg vulkanizera koje ponudi Waze aplikacija: potrebno je samo odabrati željeno odredište i navigacija predlaže najbolju rutu do njega.

Usto, zahvaljujući novoj “Panda Uconnect” aplikaciji, fotografije i video zapisi snimljeni u novoj Pandi Waze spremit će se u galeriju pametnog telefona vozača, spremni za dijeljenje s prijateljima: još jedan originalan način iskusiti putovanje bilo koje dužine, uz sigurnost inovativnih usluga i pametnog, društvenog navigacijskog sustava.

Na kraju, ali nimalo manje važno, Panda Uconnect aplikacija također uključuje “Find myCar” uslugu, kako bi vozači mogli pronaći parkirani automobil, i “My Car” aplikaciju za provjeru parametara automobila, kao što su termini redovitih servisa, priručnik vozila te direktni pozivi Fiatovoj službi za korisnike ili pomoći na cesti. Nadalje, funkcija ”podsjetnika na predmete”, ako se aktivira, vozača podsjeća da prilikom izlaska ne ostavlja stvari u automobilu.

U modelu Panda Waze dostupan* je Mopar® Connect, novi set usluga posvećen sigurnosti i daljinskom nadzoru vozila. Uz UConnect Live aplikaciju, Mopar® Connect donosi nove spojene usluge, kao što su pomoć u slučaju nesreće ili lociranje vozila nakon krađe. Nadalje, moguće je daljinski nadzirati neke funkcije vozila, kao što su prelazak postavljene granične brzine ili napuštanje definiranog područja na karti te kontrola zaključavanja i otključavanja vrata. Mopar® Connect nudi veću sigurnost, mirnoću i kontinuiranu kontrolu nad vašim vozilom.

Nova Panda Waze ističe se Cross izgledom i privući će svakoga tko govori istim jezikom društvenih mreža – pogotovo milenijalce. Ova nova ciljana skupina kupaca želi automobil koji će osigurati maksimalnu povezivost i prepoznatljiv stil po prihvatljivoj cijeni. Izvana, Panda Waze se može prepoznati po “Waze” logotipu na prednjim branicima. Njezina urbana i dinamična osobnost također je istaknuta crnim detaljima, uključujući bočne ukrasne letvice, pokrove vanjskih zrcala, krovne šine i kvake vrata. Vanjski izgled nadopunjen je 15” kotačima sjajne obrade. Jednako mladenački i dinamični doživljaj može se pronaći i u unutrašnjosti, gdje nove presvlake sjedala savršeno odgovaraju armaturnoj ploči u novoj titan sivoj boji. Bogata serijska oprema uključuje Bluetooth radio i držač pametnog telefona na armaturnoj ploči, klima uređaj, 4 zračna jastuka, ESC s pomoći pri kretanju na uzbrdici, senzor tlaka u gumama, središnje daljinsko zaključavanje, prednje naslone za glavu sa zaštitom od trzajnih ozljeda vrata i po visini podesivi upravljač. Ovaj model dostupan je s 1.2 69 HP benzinskim motorom.

Još jedan rekord za Fiatov bestseler  

Nova Panda Waze potvrđuje sposobnost modela da utječe na modu i prvi isporučuje tehnološke novine u ovom segmentu. Na primjer, osim što se radi o prvom gradskom automobilu s 4WD pogonom, Panda je također bila prvi automobil u svom segmentu koji je osvojio cijenjeni naslov ”automobil godine” (2004.) te je iste godine postala i prvi automobil koji se popeo na nadmorsku visinu od 5.200 metara, u bazni logor Everesta. Dugi niz rekorda nastavio se 2006. kad je Fiat Panda postao prvi gradski automobil na prirodni plin koji je krenuo u serijsku proizvodnju. Radi se o najbolje prodavanom automobilu na prirodni plin u Italiji svake godine od njegovog predstavljanja, a njegova kumulativna prodaja od 2007. također je najviša u cijeloj Europi. Danas je ovo prvi gradski automobil koji nosi naziv Waze te integrira funkcije ove aplikacije u svoj informacijsko-zabavni sustav.

Specijalna serija Panda Waze proširuje ponudu ovog gradskog automobila koji je zajedno s modelom Fiat 500 europski bestseler od 2003. godine. Vodstvo je također potvrđeno tijekom prvog kvartala 2018., u kojem su Panda i Fiat 500 predvodili svoje segmente u Europi s tržišnim udjelom od 28,4%. Nadalje, Fiat Panda je apsolutni lider u Italiji u Grčkoj te jedan od tri najbolje prodavanih modela u Španjolskoj, Portugalu, Austriji i Švicarskoj.

*Ograničeni broj modela Fiat Panda Waze bit će na početku prodaje dostupan s Mopar® Connect uslugom.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.