Premijera nove ponude modela Tipo za 2019.

Premijera nove ponude modela Tipo za 2019.

  • Danas obitelj Tipo nudi pakete Street, Mirror, S-Design i Sport te može zadovoljiti potrebe klijenata svih dobnih skupina, ukusa i potreba mobilnosti.
  • Nova S-Design izvedba, u konfiguracijama s petora vrata i kao karavan, bit će dostupna i s karoserijom u dvije boje, Passione crvena/crna,  i s novom unutrašnjosti Total Black, koja ističe njenu sportsku osobnost.
  • Na osnovi novog modela Tipo s petora vrata i paketom S-Design, izvedba Sport uključuje specijalne dizajnerske elemente, kao što su prednji branik, bočni pragovi, krovni spojler i stražnji branik s difuzorom.
  • Model Tipo Mirror namijenjen je obiteljima usmjerenima na povezivost.
  • Tipo Street je idealan za mlade klijente koji žele automobil koji je istovremeno dinamičan, stilski i pristupačan.
  • Tipo je u Italiji vodeći model u svom segmentu i drugi je globalno najrasprostranjeniji Fiatov model s preko 70% automobila prodanih izvan Italije.

 

Fiat započinje 2019. godinu s važnom premijerom. Dolazi nova ponuda modela Tipo, koja danas uključuje tri modela (četvora vrata, petora vrata i karavan) i četiri paketa opreme (Street, Mirror i nove S-Design i Sport), koji mogu zadovoljiti potrebe klijenata svih dobnih skupina, ukusa i potreba mobilnosti. Posebno se to odnosi na nove izvedbe S-Design i Sport, od čega je ova zadnja razvijena u suradnji s markom Mopar, posvećene mladim i dinamičnim vozačima koji žele automobil s prepoznatljivom osobnosti i sportskim karakterom, koji se pridružuju paketima Mirror i Street. Prvi paket je usmjeren prema obiteljima koje su fokusirane na povezivost. Ističe se novom bojom karoserije Venezia plava, kromiranim detaljima i UconnectTM 7″ HD LIVE sustavom, koji je Apple CarPlay i Android AutoTM kompatibilan. S druge strane, Fiat Tipo Street nudi kombinaciju atraktivnog stila s tipičnom prostranosti i udobnosti modela Tipo – odličan sadržaj po prihvatljivoj cijeni.

Ukratko, tu su svi sastojci za nastavak priče o uspjehu ovog modela. Nije slučajnost da je Tipo vodeći model u svom segmentu u Italiji i u top deset u sedam europskih država. Nadalje, to je drugi najglobalniji Fiatov model s preko 70% modela koji su prodani izvan Italije. Njegov uspjeh je započeo odmah nakon predstavljanja, što je demonstrirano prestižnom nagradom Autobest – Best Buy Car 2016, koju dodjeljuje panel od 30-ak novinara iz najvažnijih europskih automobilskih časopisa. To je globalni model koji utjelovljuje s vremenom cijenjene koncepte karakteristične za Fiat – funkcionalnost, jednostavnost i osobnost. Primjerice, u 2017. standardni produkcijski automobil obišao je svijet u 133 dana, prešavši 41.000 kilometara u 400 sati, bez potrebe dodatnog tehničkog servisiranja. Ovo putovanje uključivalo je 22 države i 122 grada te je izazvao zanimanje i jednoglasne pohvale gdje god se pojavio.

 

Tipo S-Design i Tipo Sport – prepoznatljiva osobnost i sportski stil

Na osnovi nove S-Design izvedbe, Fiat Tipo Sport se predstavlja s jako sportskim odijelom. Niz specijalnih i ekskluzivnih dizajnerskih elemenata ističu njegov dinamični stil. Sport paket opreme dostupan je samo za izvedbe s petora vrata i S-Design paket transformira u jako prepoznatljivu top izvedbu zahvaljujući novim prednjim i stražnjim branicima, bočnim pragovima i novim okvirima svjetala za maglu. Stražnji difuzor  s krovnim spojlerom dodatna su referenca na trkaći svijet i nadopunjuju dinamičan izgled ove nove izvedbe.

S mnoštvom novih značajki, iznutra i izvana, novi Tipo S-Design može se pohvaliti još odvažnijim karakterom. Jedna od najprivlačnijih je primamljiva Passione crvena boja karoserije u kombinaciji s kontrastnim crnim krovom (opcija) koja nadopunjuje trenutne boje Metropoli sivu, Cinema crnu, Gelato bijelu i Colosseo sivu.

Vanjštinu karakterizira velika Glossy crna prednja maska koja obuhvaća cijeli prednji kraj i prednja svjetla, koja na zahtjev mogu biti u Bi-xenon tehnologiji koja jamči 30% bolje performanse u odnosu na standardne inačice. Glossy crni stil prenosi se i na 18-inčne aluminijske kotače s dijamantnim završnim rezom na profilu otvor za zrak i pokrovima osvrtnih zrcala. Zatamnjena stražnja stakla nadopunjuju konačni izgled.

Unutra, putnička kabina je naglašeno sportska s ekskluzivnim Total Black ambijentom, koji je savršen za ugradnju kožom i tkaninom presvučenih sjedala s dvostrukim šavovima i križnim uzorkom tehno-kožnih presvlaka na upravljaču i glavi ručice mjenjača

Dodatno na novi izgled, i ponuda motora za nove izvedbe Tipo Sports i S-Design proširena je s 1,4-litrenim 95 KS benzinskim motorom i 1,3-litrenim Multijet 95 KS, koji se pridružuju trenutnim motorima 120 KS 1,4-litrenim T-Jet i 120 KS 1,6-litrenim Multijet, od čega se ovaj zadnji također isporučuje s automatskim mjenjačem DCT.

Na kraju, u obje izvedbe, povezivost je omogućena UconnectTM 7″ HD LIVE sustavom, koji je Apple CarPlay i Android AutoTM kompatibilan.

Android Auto, Google Play i Google Maps su registrirani trgovački nazivi kompanije Google LLC.
Apple CarPlay je registrirani trgovački naziv kompanije Apple Inc.

 

Tipo Street i Tipo Mirror – pristupačan stil i tehnologija

Fiat Tipo Street primarno je namijenjen mladim klijentima koji žele automobil koji je dinamičan, stilski i pristupačan. Nova izvedba Street, sa svojom snažnom Pop osobnosti, uključuje nove 16-inčne sjajno crne aluminijske kotače, zatamnjena stakla i kontrastne tamne detalje, na pokrovima vanjskih zrcala, prednjoj maski i vanjskim i unutrašnjim kvakama vrata. Odvažni pogled DRL LED prednjih svjetala i odgovarajuća značka, nadopunjuju Street karakter ovog paketa opreme. Paket u cjelini, unaprjeđuje ravnotežu talijanskog stila, te jamči osobnost i stil, bez kompromisa što se tiče funkcionalnosti. U svakom pogledu, Tipo pruža dobrodošlicu i praktičnost, a izvedba Street dodaje duh dinamičnosti ovim dobro poznatim značajkama. Drugim riječima, kombinira atraktivni stil, prostranost i udobnost limuzine srednje klase višeg segmenta, po prihvatljivoj cijeni.

Sa svojim specifičnim značajkama i ekskluzivnim kombinacijama boja, Tipo Mirror je savršena kombinacija Tipo tehnologije i stila. Povezivost je standardno omogućena s UconnectTM 7″ HD LIVE sustavom, koji je Apple CarPlay i Android AutoTM kompatibilan. Tipo Mirror također ima stila. Svoj debi doživjela je ekskluzivna, nova Venezia plava boja karoserije, koja predstavlja savršenu podlogu za privlačne kromirane detalje, kao što su kvake vrata, bočne ukrasne letvice, profil donje prednje maske, okviri svjetala za maglu i pokrovi vanjskih zrcala. Izgled kompletiraju specijalne Mirror značke na stupovima i 16-inčni aluminijski kotači s dijamantnim završnim rezom.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.