Proizvodni program Fiat izložen na trgovima Torina pod svjetlima događaja „Luci d’Artista”

Proizvodni program Fiat izložen na trgovima Torina pod svjetlima događaja „Luci d’Artista”

Proizvodni program Fiat je pod reflektorima događaja Luci d’Artista, izložbi suvremene umjetnosti na otvorenom koja svake godine, od listopada do siječnja, osvjetljava trgove i ulice Torina stvarajući tipičan božićni ugođaj.
Snimljene su fotografije vozila iz proizvodnog programa sa spektakularnim svjetlima u pozadini koja su stvorili suvremeni umjetnici iz različitih krajeva svijeta.

 

„Tappeto Volante” (Leteći tepih) autora Daniel Buren, na trgu Piazza Palazzo di Città, jesenskim bojama Italije dvotonski model Brunello iz serije Fiat 500 Collezione, drugo ovogodišnje specijalno izdanje.
Model 500 Collezione pažljivo je postavljen ispod čeličnih sajli i crvenih, bijelih i plavih kocki koje izgledaju kao leteći tepih u zraku. Vrijedna divljenja u svako doba dana ova je instalacija primjer kako se umjetnost lako pretvara u upadljiv element gradskog ruha i kako je sam ikonski Fiat postao umjetničko djelo. Modelu Fiat 500 u okviru iste instalacije pridružili su se novi modeli 500X, 500L i 124 Spider u brojnim bojama i pod različitim kutovima za stvaranje posebnog blagdanskog ugođaja na ovom starom trgu.

 

Verzija novog modela Fiat 500, specijalno izdanje Collezione, u sivoj boji Cortina zablistala je ispod okomitog baroknog vrta Richija Ferrera „Giardino Barocco Verticale” u ulici Via Alfieri. Svjetlima su osvijetljeni zidovi i podovi stvarajući dvostruko božićno drvce i očaravajuću atmosferu, gotovo nalik modnoj reviji, savršeno usklađeni s DNK-om izloženog modela.

 

Solarni vjetar Luigija Nerva „Vento solare” na trgu Piazzetta Mollino, izrađen od lampica koje svojim kružnim pokretima na otvorenom nebu imitiraju sunce i njegove zrake lokacija je odabrana za ikonske modele Fiat 500 i Fiat Panda, najprodavanije gradske automobile u Europi.

 

Instalacija „Love difference” Michelangela Pistoletta svjetlosna je instalacija na trgu Piazza della Repubblica koja je iskorištena kao pozadina za slike modela iz proizvodnog programa. Poruke mira brojnih ljudi koji dijele ovaj višekulturalni prostor u više različitih boja. Nije ni čudo da su se šaroliki automobili iz proizvodnog programa Fiat, koji se prodaju u brojnim državama diljem svijeta i dopadaju širokoj paleti kupaca, tamo osjećali kao kod kuće.

 

Poruka je to mira prevedena na brojne jezike, iste one koje diljem svijeta govori Fiat.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.