„Razgovor s Fiatom“ novi je format kad direktor Fiata odgovara na pitanja koja korisnici pošalju u ekskluzivnom chatu posvećenom modelu Fiat New 500

„Razgovor s Fiatom“ novi je format kad direktor Fiata odgovara na pitanja koja korisnici pošalju u ekskluzivnom chatu posvećenom modelu Fiat New 500

  • Koristeći novi oblik videozapisa sniman doma na pametnom telefonu, Luca Napolitano – direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju – osobno odgovara na pitanja potencijalnih kupaca o modelu New 500.
  • Videozapis će se objavljivati dvaput mjesečno, a Napolitano će svaki put odgovarati na nova pitanja.
  • Pitanja će se prikupljati putem chata koji Fiat koristi – što je prvi potez takve vrste u automobilskoj industriji – kako bi ostao u kontaktu s potencijalnim kupcima modela New 500.
  • Videozapis će se dijeliti putem Fiatovih službenih društvenih mreža.
  • Ova tehnologija – koja se po prvi put koristi u automobilskoj industriji – u vlasništvu je tvrtke LivePerson, koja će za Fiat organizirati takve razgovore.
  • Prvi videozapis bit će učitan ovdje.

 

Fiat je osmislio novu „više osobnu“ komunikacijsku strategiju koja teži održavanju kontakta s Fiatovim klijentima na jednostavan, učinkovit i trenutan način. Jedna od alatki korištenih u ovoj strategiji je „Razgovor s Fiatom“, niz videozapisa u kojima će Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju, izravno odgovarati na pitanja potencijalnih kupaca koji su zainteresirani za model Fiat New 500. Iz chata će se preuzeti pitanja o novom modelu, koja će poslati i stari i novi kupci zainteresirani za dobivanje detaljnijih informacija o Fiatovom novom i „u potpunosti električnom“ modelu.

 

Videozapisi „Razgovor s Fiatom“ dijelit će se s korisnicima chata i objavljivati na Fiatovom YouTube kanalu, na ovoj poveznici, te će se snimati „doma“ na pametnom telefonu, u skladu s mjerama sigurnosti koje su trenutačno na snazi. Videozapisi će se objavljivati dvaput mjesečno i omogućiti Fiatu da reagira na teme od zajedničkog interesa te dijeli poruke i novosti o modelu New 500.

 

Za prvi videozapis „Razgovora s Fiatom“ odabrana su tri pitanja za koja se smatralo da su odgovori na njih bitni širokom spektru korisnika. Razgovaralo se o dometu vozila, cijeni modela te datumima isporuke krajnjim korisnicima. Odabrana pitanja poslali su korisnici iz triju zemalja: Njemačke, Francuske i Italije.

 

Chat posvećenom modelu New 500 prvi je takve vrste u automobilskoj industriji. Predstavlja posebni kanal za potencijalne kupce modela New 500 – koji su izrazili interes za „La Prima“, numeriranu verziju modela, s posebnim numeriranim znakom za prvih 500 vozila i „La Prima“ znakom za kasnije modele. Kanal je također namijenjen onima koji su zainteresirani za ovaj model u širem smislu.

 

Sustav se temelji na tehnologiji, u vlasništvu tvrtke LivePerson, koja povezuje različite platforme za razmjenu poruka, kako bi klijenti mogli započeti i nastaviti razgovore jedan na jedan i s dodanom vrijednošću sa svojim krajnjim korisnicima. Ciljevi projekta obuhvaćaju u potpunosti potrebe klijenta: od potrazi za informacijama tijekom pretprodajnog postupka do podrške prilikom kupnje te, naravno, korisničke podrške.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.