Sretan rođendan, Panda: sva “pametna rješenja” koja su Pandu učinila jedinstvenom, svestranom i funkcionalnom u prvih 40 godina

Sretan rođendan, Panda: sva “pametna rješenja” koja su Pandu učinila jedinstvenom, svestranom i funkcionalnom u prvih 40 godina

  • Panda je svih svojih 40 godina bila i ostala automobil “pametnih rješenja”. Novi video, snimljen za proslavu njezinog rođendana priča o tim rješenjima.
  • Luca Napolitano, voditelj marki Fiat, Lancia i Abarth za EMEA regiju, u videu ugošćuje Roberta Giolita, voditelja FCA Heritage (EMEA), koji objašnjava kako je Panda uvijek bila automobil za svaku priliku.
  • Video možete pogledati na poveznici

 

Tijekom godina Panda je stekla reputaciju automobila za svaku priliku, na temelju svoje svestrane i vrlo funkcionalne prirode, čineći ju pogodnim za najširi spektar uporabe i najrazličitije avanture. Kupci koji su joj odani 40 godina, Pandu cijene zbog njene kompaktnosti, karaktera, pristupačnosti i zabave – mnogih prednosti, koje nudi ovaj mali automobil. Kako bi saznao više o stvaranju svih pametnih rješenja koja su postigla takav uspjeh u svoje tri generacije, Luca Napolitano, voditelj marki Fiat, Lancia i Abarth za EMEA regiju, otputovao je u Heritage Hub u Mirafiori, na razgovor s Robertom Giolitom, voditeljem odjela EMEA Heritage.

“U ovom videu vraćamo se korak unatrag u prošlost kako bismo zajedno otkrili zašto se Panda proslavila kao automobil pametnih rješenja, objašnjava Luca Napolitano. „Iz generacije u generaciju, gradski automobil marke Fiat oduvijek je znao impresionirati svojim originalnim značajkama, zamišljenim i dizajniranim za pružanje ugodne atmosfere u putničkoj kabini, i koje su u idealnoj ravnoteži između forme i funkcije. Modularna sjedala, vrata prtljažnika i ravan prtljažni prostor samo su neka od pametnih rješenja koja su Pandu donijela tako zvučan uspjeh. Uspjeh u svakom pogledu: Fiat Panda najprodavaniji je automobil na talijanskom tržištu, a s Fiatom 500 u Europi natječe se za vodeću poziciju u segmentu malih gradskih automobila. Često kažemo da je Panda funkcionalna ikona marke,  Fiatov najracionalniji, najpristupačniji i najdemokratskiji automobil, i sada možemo razumjeti zašto.”

„Prostranost, kompaktnost, karakter, svestranost, pristupačnost, zabava i funkcionalnost ono su što ljudi traže u automobilu. Panda ima sve to, pa i više ”, kaže Roberto Giolito. Budući da je Panda arhetip, referentni model u smislu praktičnosti i slobode korištenja. Pogledajte samo interijer, koji je funkcionalno minimalistički. To je prostor koji možete popuniti kako želite. Na primjer, savršeno dizajniran pretinac na nadzornoj ploči današnje Pande. Koliko god je složen iz perspektive dizajna, vrlo je jednostavan za upotrebu. A što možemo reći o prozorima? Omogućuju stalni pogled od 360 °, zahvaljujući još jednom “pametnom rješenju”: stražnjim svjetlima. Ovih dana čujemo puno o autonomnoj vožnji, ali Panda već godinama nudi “nadzor mrtvog kuta”. Jedina je razlika što je analogan.”

Prelazeći na današnja “pametna rješenja”, važno je napomenuti da je Panda bila prvi gradski automobil s kočenjem u nuždi, prva s držačem pametnog telefona Cradle, s Waze navigacijom ugrađenom u aplikaciju Panda UConnect – i usmjerena na multimediju. Najnovija inovacija je paket D-Fence iz asortimana dodatne opreme Mopar, koji uključuje  filtar putničkog prostora visokih performansi, pročistač zraka i UV lampu, koja eliminira do 99 % bakterija u vozilu. I ne zaboravimo da je Panda bila prvi mali gradski automobil koji je pružio mobilnu pristupnu točku s ugrađenim Wi-Fi Windom i pružio povezanost svim putnicima.

To je tajna uspjeha modela Panda: suvremeni automobil, koji ide iz generacije u generaciju u korak s vremenom. Automobil koji je dao slobodu kretanja cijeloj obitelji i uvijek ju pozitivno iznenadio, dostupan je i u verziji Panda Micro Hybrid. Novi model zapravo nudi sve blagodati učinkovitog, kompaktnog, laganog i pristupačnog hibridnog pogonskog sklopa. Ukratko, izvrsno rješenje za gradski automobil koji je savršeno u skladu s pristupom Fiata, sve održivijeg pionira tehnologije i inovatora u mobilnosti u posljednjih 120 godina.

Sretan rođendan, Panda!

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.