U Njemačkoj je isporučen dvomilijunti Fiat 500

U Njemačkoj je isporučen dvomilijunti Fiat 500

• Bitan datum u povijesti modela Fiat 500, koji je upravo proslavio 60. godišnjicu.
• Ovaj kultni talijanski automobil također je i njemački favorit: uz činjenicu da ga je odabralo preko 200.000 kupaca u Njemačkoj, Fiat 500 uživa u razini zadovoljstva koja je čak bolja i od njegovih izravnih njemačkih konkurenata.
• Fiat 500 je model koji je ove godine u Njemačkoj najviše rastao u segmentu gradskih automobila.
• Njegov uspjeh je doista globalan: s prodajom u preko 100 država u svijetu, u vrhu je prodaje u osam država i nalazi se među prve tri u još šest država, s time da se 80% Fiata 500 prodaje izvan Italije.
• dvomilijunti prodani automobil je crveni 500, koji je osvojio srce Melanie, gospođice iz Münchena.
• Fiat 500S je automobil zamišljen za metropolske milenijalce koji traže sportsku notu i povezanost.
• Njegovo putovanje od proizvodnje do prodaje prikazuje se u video zapisu koji se može vidjeti klikom na ovu poveznicu.
• Dva milijuna je sretna brojka za Fiat jer je ovaj prvi kratki film ove marke u kojem glumi Adrien Brody pod naslovom „Vidimo se u budućnosti”, upravo danas prešao dva milijuna pogleda na portalu YouTube. Kako biste ga pogledali, kliknite na ovu poveznicu.

Ovaj kultni Fiat slavi dva milijuna prodanih jedinica samo par dana nakon proslave svoje 60. godišnjice. Ovo je samo jedan u nizu uspjeha „velikog malog automobila“ koji je u svojoj dugoj povijesti srušio mnoge rekorde i osvojio mnoge nagrade. Impresivna brojka od šest milijuna prodanih automobila tijekom šezdeset godina postignuta je dodavanjem preko četiri milijuna prodanih primjeraka prethodnika iz 1957.; samo ovo pokazuje koliki je utjecaj model Fiat 500 imao na društvo i objašnjava zašto je ovaj automobil ušao u kolektivnu svijest cijelog svijeta, privukavši četiri generacije vozača.

Postizanje ove značajne okrugle brojke od dva milijuna prodanih automobila posebno je značajna uzevši u obzir da je ovaj rezultat postignut u samo 10 godina nakon njegovog predstavljanja i odražava globalni uspjeh ovog automobila. Uz činjenicu da se prodaje u 100 država u cijelom svijetu, model 500 je broj 1 gradski automobil u Europi, predvodi prodaju u osam država, među tri modela je u još šest država, doživljava konstantni rast prodaje od 2007. i uz 80% prodaje koja je postignuta izvan domaćeg tržišta. Samo u Njemačkoj, od 2007., prodano je preko 200.000 modela ovog automobila.

Stoga nije slučajnost da je dvomilijunti prodani automobil zapravo isporučen u Njemačku. Fiat 500 je model s najbržim rastom udjela na tržištu iz godine u godinu (2017. prema 2016.) i u toj državi i nalazi se među top 10 modela u A segmentu. Nadalje, model 500 je automobil marke FCA s najvišim ocjenom zadovoljstvom kupaca u Njemačkoj, te jednako vrijedi za sve proizvode obitelji 500, koji imaju veću razinu zadovoljstva od Njemačkih konkurenata u odgovarajućim segmentima.

Kupac automobila s brojem dva milijuna je Melanie, teta u dječjem vrtiću iz Münchena, autentični milenijalac koji više gleda u budućnost nego u prošlost, kao i Fiat 500. Odabrani automobil bio je model Fiat 500S, nova sportska inačica koju karakteriziraju privlačan izgled i privlačna standardna oprema. On je dosljedan sebi, ali i povezan kao nikada prije s UconnectTM 7″ HD LIVE informacijsko-zabavnim sustavom s dodirnim zaslonom, koji uključuje nove tehnološki napredne sustave integracije pametnog telefona, Apple CarPlay i Android AutoTM.

Ovaj model ima prepoznatljiv izgled sa sportski dizajniranim prednjim i stražnjim branicima , ugrađenim svjetlima za maglu, savršenim spojlerima i bočnim pragovima kao dodatak ekskluzivnim „Satin Graphite” dizajnerskim detaljima (kao što su kvake vrata i poklopca prtljažnika, poklopci vanjskih zrcala i naplatci), zatamnjenim stražnjim staklima, kromiranom ispušnom cijevi, ”crnim-zrnatim” prednjim ventilacisjkim otvorima i istaknutom donjom maskom s uzorkom saća. Naplatci od 16 inča su specifični i izvedeni u mat crnoj boji. Ovaj model ima Passione Red karoseriju, a ispod poklopca motora 0.9 TwinAir 105 KS motor.

Priča o ovom konkretnom automobilu ispričana je riječima samog modela Fiat 500 u uzbudljivom video zapisu koji možete pogledati klikom na ovu poveznicu. Priča nas vodi od karoserijske radionice i lakirnice u tvornici u kojoj je ‘rođen’, preko postrojenja za sklapanje, pa sve do lokalnog distributera u Njemačkoj, gdje ga čeka nova mlada vlasnica uzbuđena što će moći podijeliti svoje uzbuđenje vožnje vlastitog specijalnog modela 500.

Ovaj način razmišljanja, tipičan za milenijalce, dobro je izražen izjavom „uvijek mlad“, koja je pratila proslave 60. godišnjice, tijekom ove izvanredne godine, koja je istaknuta s dvije specijalne serije: ograničenom serijom koja je predstavljena na Ženevskom salonu automobila i modelom 500 Anniversario, koji je inspiriran Dolce Vita godinama.

Jedna od tajni svjetskog uspjeha modela 500 je stalni razvoj s novim interpretacijama i specijalnim izdanjima, kao što su modeli 500C by Gucci, 500 by Diesel i nedavni 500 Riva, „Najmanja jahta na svijetu“. Različiti kreativni svjetovi spajaju se u automobilu koji je voljen, uzbudljiv i iznenađujući, sposoban da uvijek bude moderan i aktualan te da uđe u kolektivnu svijest i nadmaši svijet automobila.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.