Ugledna nagrada Key Award 2018 dodijeljena kratkom filmu kojim je započela prodaja novog Fiata 500X

Ugledna nagrada Key Award 2018 dodijeljena kratkom filmu kojim je započela prodaja novog Fiata 500X

  • Kratki film koji se bavi novim modelom 500X, a koji je marka Fiat napravila u suradnji s kreativnom agencijom kreativnom agencijom Leo Burnett, osvojio je jednu od najpoželjnijih talijanskih nagrada u oglašivanju.
  • Nadahnut „Povratkom u budućnost”, kultnim filmom 80-tih, kratki film „Okus sutrašnjice. Danas” objavljen je na kanalima društvenih mreža marke Fiat i imao je više od 42 milijuna pregleda, do sada najbolji rezultat grupe FCA.
  • Film je sniman u Torinu i Milanu u režiji Agoa Paninija i u njemu se u cameo ulozi pojavljuje čuveni glumac Christopher Lloyd. Kratki je film najnovije poglavlje neraskidivog lanca koji povezuje Torino, marku Fiat i najbolju filmsku tradiciju od početka 20. stoljeća.
  • To je originalan način predstavljanja najvećih noviteta na crossover vozilu Fiat 500 X, s nadograđenim stilom, motorima s potpuno novom skupinom FireFly, naprednim sustavima pomoći u vožnji i njegovom vrhunskom povezivošću.

 

Jučer je u milanskom kazalištu Teatro Elfo Puccini održana 50. dodjela nagrade Key Award 2018, jedne od najpoželjnijih talijanskih nagrada za oglašivačke filmove. U organizacije grupe Meda Key koja objavljuje vodeće časopise u ovom području i referentno je mjesto za talijanske marketinške stručnjake, ugledna je nagrada dodijeljena kratkom filmu „Fiat 500X – Okus sutrašnjice. Danas” koji je pobijedio u kategoriji „Transport i energija”.

 

Videozapis koji je za tvrtku Movie Magic Production Company režirao Ago Panini prema ideji kreativne agencije Leo Burnett popratio je pokretanje prodaje Novog 500X. Automobil se u filmu pretvara u čudesan “vremenski stroj” zadržavajući pritom stilske značajke legendarne 500-tice uz nove tehnologije “posuđene” iz budućnosti. To je osnovni koncept koji se provlači kroz reklamnu kampanju koji originalnom pričom prema kultnom filmu „Povratak u budućnost” odaje počast velikoj kinematografskoj tradiciji i ostvaruje veliki uspjeh na internetu: zabilježeno je više od 42 milijuna pregleda na kanalima društvenih mreža marke Fiat što je do sada najbolji rezultat marke FCA.

 

Kratki film, „Fiat 500X – Okus sutrašnjice. Danas” odvija se u talijanskom gradu šezdesetih kada se mladi par vozi u modelu D serije Fiat 600 ulicama okruženima trgovinama, prolaznicima i automobilima iz tog razdoblja prizivajući nenadmašni talijanski stil koji će uskoro osvojiti cijeli svijet. Iznenada, grom udara u automobil i prebacuje ga u budućnost, našu sadašnjost i pretvara ga u Novi 500X: time se pokreće niz napetih situacija koje mladom paru omogućuju da otkrije sve nove značajke modela.

 

Tijekom ovog jedinstvenog i uzbudljivog doživljaja protagonisti otkrivaju i ukazuju na sve inovacije: nove motore FireFly Turbo 1,0 i FireFly Turbo 1,3 koji je još jedan prvak u grupi poznatoj po dizajnu motora i koji su, baš kao i nevjerojatni kukci po kojima su dobili ime, najkompaktniji i najčišći izvori energije na vozilima marke Fiat. Istaknut je i sustav Uconnect 7’’ HD LIVE s ugrađenim sustavom za navigaciju i povezivost, potpuno novi LED farovi za bolju vidljivost i sigurnost, brojni sustavi pomoći u vožnji uključujući „Sustav prepoznavanja prometnih znakova” sa sustavom za praćenje brzine „Speed Advisor” i „Sustavom za zadržavanje prometnog traka” kao osnovnom opremom na svim verzijama. Kratki film završava povratkom mladog para u svoje doba i dalje u novom 500X koje pozdravlja dobronamjerni gradski policajac kojeg glumi čuveni američki glumac Christopher Lloyd.

 

Treba istaknuti i da kratki film posvećen novom automobilu 500X nastavlja strategiju koja je započela 2017. spotom „Do viđenja u budućnosti”, prošlogodišnjim pobjednikom u kategoriji Branded Entertainment/Storytelling nagrade Key Awards, kojim je proslavljen 60. rođendan legendarnog modela 500 i u kojem je nastupio dobitnik Oscara, Adrien Brody. Ali to nije sve. Kratki film, „Fiat 500X – Okus sutrašnjice. Danas” je i najnovije poglavlje suradnje marke Fiat, filmske industrije i Torina čija je neraskidiva veza pokazana na lokacijama odabranima za međunarodni početak prodaje novog modela. Torinski Državni muzej filma smješten je u građevni Mole Antonelliana koja se već dulje od stoljeća izdiže iznad pijemontske prijestolnice.
Osim toga i prvi član obitelji 500 pojavio se u još jednoj kategoriji na ceremoniji Key Awards 2018. Reklamni film „Koji miris”, napravljen u suradnji tvrtki Perfume Holdiong i Leo Burnett, osvojio je prvu nagradu u kategoriji „Online commercial”. Film je obilježio početak prodaje uzbudljivog parfema 500, u verziji za žene i za muškarce koji su izradili maîtres parfumeurs tvrtke Perfume Holding i koji je nadahnut mitskim vozilom Fiat 500, stilske ikone koju godine nisu okrznule i koja je ostala vjerna svom karakterističnom identitetu i utjecala je na cijeli niz kreativnih djelatnosti, od dizajna do umjetnosti i od mode do filma.

 

*„Povratak u budućnost” robna je marka i zaštićena autorskim pravima tvrtki Universal Studios i U-Drive Joint Venture. Pod licencom tvrtke Universal Studios. Sva prava pridržana.
„Povratak u budućnost” robna je marka i zaštićena autorskim pravima tvrtki Universal Studios i U-Drive Joint Venture.  Pod licencom tvrtke Universal Studios.  Sva prava pridržana.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.