Skip to content Skip to navigation
24-1-2024

Fiat Topolino unikatni primjerci posvećeni Mickey Mouseu

Fiat Topolino unikatni primjerci posvećeni Mickey Mouseu obojili su sjevernu rampu Lingotta: inicijativa u ime kreativnosti i popularne kulture
• Fiat Topolino unikatni primjerci (Topolino je talijanski naziv za Mickey Mausea), napravljeni kao posveta 100. obljetnici Disneyja, sada su izloženi duž trgovačkog centra Lingotto i njegove dobro znane Sjeverne rampe u šarenoj izložbi za sve.

• Inicijativa se pojavljuje kao živahan dar FIAT-a gradu Torinu, koji uključuje cijelu njegovu gradsku mrežu, od obitelji do zaintrigiranih turista, u kulturnom istraživanju dostupno svima.

• FU partnerstvu s Pinacoteca Agnelli, projekt ima za cilj ponuditi građanima i svim posjetiteljima Torina atraktivno putovanje u istraživanje različitih područja umjetnosti u Lingottu, počevši od Fiat Topolina i kulminirajućeg kulturnog bogatog iskustva u Casa 500 i La Pista 500.

Fiat Topolino unikatni primjerci posvećeni Mickey Mouseu imaju svoj debi na spiralnoj i zadivljujućoj sjevernoj rampi Lingotta u Torinu, uzbudljivoj inicijativi koja je zaživjela zahvaljujući partnerstvu s Pinacoteca Agnelli. Jedinstvena umjetnička djela postavljena su duž trgovačkog centra Lingotto i njegove prepoznatljive rampe, omogućujući posjetiteljima da šetaju i dive se pet primjeraka Fiat Topolina dok se približavaju La Pista 500 i Casa 500.FIAT je odao počast Disneyevoj 100. obljetnici ekskluzivnim poklonom, dizajnirajući pet tematskih verzija novog Fiat Topolina posvećenog Mickey Mouseu.Jedan je dizajniran u posebnoj suradnji s Disneyjevim umjetnikom Giorgio Cavazzanom, a ostala četiri, dizajnirana od strane FIAT Centro Stile i inspirirana Disney Creatives, ukorijenjena u posebnom ambijentu i umjetničkom pokretu: povijesni, moderni, ulični i apstraktni.Izložba pet umjetničkih djela zamišljena je kao dar svima, znatiželjnim turistima, obiteljima i odanoj publici obje marke – FIAT i Disney – i samog očaravajućeg grada Torina, duboko oživljenog živošću i umjetničkom vrijednošću malog rasta, ali golem po privlačnosti svoje unikatnosti. Inicijativa posvećena kreativnosti i popularnoj kulturi, koja služi kao robustan most otvoren svima, dopuštajući istraživanje različitih svjetova unutar fascinantnog konteksta Lingotta. To je demokratsko putovanje u carstvo umjetnosti: živahan i šaren put na kojem pet kreacija predstavlja tek mali umjetnički ukus u usporedbi s onim što čeka znatiželjne posjetitelje u Casa 500 i La Pista 500. Ovdje iskustvo kulminira kulturnom eksplozijom značajne obrazovne vrijednosti.

Video: