Potpuno novi model 500C Icon opremljen je tehnologijom za poboljšanje sigurnosti pri vožnji i omogućuje vam maksimalno uživanje za upravljačem.

AUTONOMNI SUSTAV KOČENJA U SLUČAJU NUŽDE

Još više sigurnosti za vas i sve ostale sudionike u prometu: potpuno novi model 500C Icon koči automatski kako bi izbjegao ili ublažio posljedice sudara s vozilom ispred vas, pješakom ili biciklistom pri brzini do 130 km/h. Automobil prvo samo upozorava vozača zvučnim i vizualnim upozorenjem na ploči s instrumentima, a ako vozač ne reagira, sustav koči vozilo i tako pomaže pri izbjegavanju i smanjenju posljedica neizbježnog sudara.

REGULATOR BRZINE

Sami namjestite željenu brzinu vožnje: samo odlučite i novi model 500C Icon održavat će namještenu brzinu tijekom čitavog putovanja.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE UMORA VOZAČA

Umor više neće biti problem: potpuno novi model 500C Icon pomaže vam da ne zaspite za upravljačem. Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

SUSTAV UPOZORENJA ZA NAPUŠTANJE PROMETNOG TRAKA

Vozite sigurno i jednostavnije u svom prometnom traku: potpuno novi model 500C Icon pomaže vam da ne prijeđete nehotično linije prometnog traka i zadržava vas u vašem prometnom traku aktivnim djelovanjem na upravljač, štiteći tako vas i druge od opasnosti. Kad funkcija detektira da vozilo nehotično izlazi iz svog prometnog traka, upozorava vozača putem vizualnih, zvučnih i impulsnih signala odašiljanjem vibracija na  upravljač kako biste ga pravilno zakrenuli.

HITNI POZIVI

Uvijek uz vas, a posebice u hitnim slučajevima. U slučaju teške nesreće s otvaranjem zračnih jastuka, automatski poziv hitnim službama iz novog modela 500C Icon upućuje se izravno iz namjenskog sustava u vozilu na broj europskih hitnih službi 112. Uz poziv sustav odašilje i vaš položaj i status vozila za brži dolazak hitnih službi. Isto tako, tipka SOS lako je dostupna ispred unutarnjeg retrovizora za brzo primanje pomoći kad je to potrebno.*

*Sustav se aktivira samo u slučaju teške nesreće i otvaranja zračnih jastuka.

 

 

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.