INFORMACIJSKO-ZABAVNI SUSTAV CINERAMA

Potpuno novi sustav Cinerama Infotainment novog modela Fiat 500 »la Prima« sa jarkim zaslonom od 10,25″ uvijek je jasno prikazan pred vašim očima. Iznimno brzo Bluetooth uparivanje povezuje sve pametne telefone u automobilu za manje od 5” od otvaranja vrata.

Sustav ima intuitivno i korisnički prilagodljivo sučelje koje se lako koristi, a putem kojeg vozači mogu sami zadati izgled zaslona prema svojim željama.

Novi sustav Cinerama Infotainment isporučuje se s integriranom platformom za navigaciju koja će vam postati partner u vožnji na svim putovanjima. Sustav vozačima prikazuje ažurne informacije o stanju u prometu s osvježavanjem svakih 30 sekundi, uključujući gustoću prometa, pozicije kamera za nadzor brzine, stanice za punjenje električnih vozila te informacije o vremenskoj prognozi na odredištu.  Navigacija s 3D kartama može se prikazati i na 7” digitalnom zaslonu na ploči s instrumentima.

Za najjednostavniju interakciju sustav prepoznavanja glasa omogućuje vam interakciju s automobilom izgovaranjem riječi „Pozdrav, Fiat”.

Možete bežično povezati svoj pametni telefon i projicirati svoje omiljene aplikacije na zaslonu. Novi model 500 »la Prima« ima i bežični punjač za mobilne telefone kako biste uvijek bili povezani i mogli puniti svoj uređaj.

BEŽIČNI APPLE CARPLAY

Povežite svoj iPhone s Uconnect™ 10,25″ zaslonom i upravljajte sustavom Apple CarPlay putem glasovnog upravljanja Siri ili putem dodirnog zaslona. Bežični Apple CarPlay sigurniji je i pametniji način za upotrebu uređaja iPhone u automobilu. Omogućuje vam navigaciju, telefoniranje, slanje i primanje poruka te slušanje glazbe sa servisa Apple Music, audioknjiga ili podcasta, a sve to bez skretanja pozornosti s ceste.

Kliknite ovdje kako biste saznali koji su uređaji podržani.

CarPlay, iPhone i Siri registrirani su zaštitni znaci tvrtke Apple Inc.

BEŽIČNI ANDROID AUTO™

Potpuno novi model 500 »la Prima« kompatibilan je i sa sustavom Android Auto™ i može se bežično povezati (s kompatibilnim telefonima). Nakon što svoj pametni telefon povežete s automobilom, u aplikaciji će se prikazati korisnički prilagodljivo sučelje na Uconnect™ 10,25″ zaslonu. Možete upravljati glazbom i kontaktima, a zahvaljujući servisu Google karte možete istraživati karte i saznati stanje u prometu u stvarnom vremenu, a sve to izravno s dodirnog zaslona i bez ugrožavanja sigurnosti.

Google, Google Play, Android Auto zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC.

Za upotrebu značajke Android Auto na zaslonu u automobilu potrebno vam je vozilo kompatibilno sa značajkom Android Auto, i Android telefon koji radi na operacijskom sustavu 5.0 ili novijem te aplikacija Android Auto.

Za upotrebu bežičnog sustava Android Auto Wireless bit će vam potrebno i nešto od sljedećeg:

– Bilo koji pametni telefon sa sustavom Android 11.0 i Wi-Fi mreža od 5 GHz. U zemljama članicama Europske unije pametni telefoni moraju ispunjavati dodatne zakonske propise za upotrebu Wi-Fi mreže od 5 GHz u automobilu.
– Pametni telefon Google ili Samsung sa sustavom Android 10.0.
– Telefon Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + ili Note 8 sa sustavom Android 9.0.

Kliknite ovdje kako biste saznali koji su uređaji podržani.

 

MY ECHARGE

My eCharge korisnicima potpuno novog modela 500 »la Prima« omogućuje ulazak u svijet usluga za upravljanje električnim punjenjem. Uz aplikaciju Fiat možete jednostavno pronaći javne stanice za punjenje u blizini i pristupati značajkama za punjenje, plaćanje i praćenje povijesti punjenja. Kod kuće vam omogućuje brz pristup privatnom sustavu Wallbox te, zahvaljujući upravljanju na daljinu, maksimalno iskorištavanje povezanog sustava Wallbox.

MY ASSISTANT

My Assistant čuva vašu sigurnost gdje god krenuli. Potpuno novi model 500 »la Prima« omogućuje i upućivanje hitnih poziva putem stropnog svjetla kako bi se kontaktiralo s posebnim pomoćnikom ili službom za pomoć na cesti izravno iz vozila putem dodirnog zaslona ili aplikacije FIAT.

 

*Hitni pozivi nisu dostupni s dodirnog zaslona u vozilu ni putem aplikacije FIAT.

MY REMOTE

Uz My Remote možete locirati položaj potpuno novog modela 500 »la Prima« izravno sa svog pametnog telefona. A to nije sve. Putem mobilne aplikacije možete zaključavati i otključavati vrata, provjeriti razinu napunjenosti te zakazati vrijeme uključivanja klima-uređaja i punjenja vozila. Osim toga, uz uslugu glasovnog pomoćnika „At-Home Digital Assistant” s potpuno novim modelom 500 »la Prima« možete komunicirati na daljinu.

MY CAR

Pitate li se što se dešava ispod poklopca motora? Ne brinite, uz My Car možete dobiti informacije o statusu svog automobila u stvarnom vremenu. Tlak zraka u gumama, brojač kilometara, novosti o održavanju: samo otvorite aplikaciju FIAT ili informacije provjerite izravno na zaslonu radija. Potpuno novi 500 »la Prima« nema ništa za skrivanje.

MY NAVIGATION

Dolazak na odredište nikad nije bio jednostavniji. Uz My Navigation možete podijeliti odredište iz svoje aplikacije FIAT i svog vozila jednostavnim dodirom. Na zaslonu Infotainment sustava vašeg potpuno novog modela 500 »la Prima« odmah se prikazuje vaše odredište, stanje u prometu uživo, vremenska prognoza, obavijesti o kamerama za bilježenje prekoračenja brzine i stanice za punjenje. Vaše se karte neprekidno bežično ažuriraju, u pozadini bez ometanja.

MY WI-FI

Uz My Wi-Fi osjećat ćete se udobno kao kod kuće. Uz uslugu My Wi-Fi potpuno novi model 500 »la Prima« postaje WI-FI hotspot na koji možete povezati do 8 uređaja. Zahvaljujući besplatnom probnom razdoblju vi i vaši suputnici možete surfati po mreži, slušati i gledati sadržaje koji se

*Usluga je trenutno dostupna na talijanskom. Bit će dostupna na drugim jezicima (engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom) početkom 2021.

MY ALERT

Potpuno novi 500 »la Prima« jedno oko uvijek drži otvoreno. U nesretnom slučaju kad se javi problem na vašem automobilu, odmah ćete primiti push obavijest putem aplikacije FIAT. U slučaju krađe ova vas usluga povezuje s operaterom i vaš se automobil prati kako bi se pomoglo policiji pri njegovu pronalaženju.*

*My Alert je dodatna usluga na novom modelu 500 »la Prima«.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.