Suvozač kojem možete vjerovati i koji je uvijek na vašoj strani: potpuno novi model 500 »la Prima« prvi je maleni električni automobil s mogućnosti autonomne vožnje razine 2 (ADAS), što znači vrhunsku razinu sigurnosti za mobilnost po gradu.

FIAT KAO SUVOZAČ (CO-DRIVER)

Vozite bez da brinete o puno toga. Kao prvo, potpuno novi model 500 »la Prima« očitava prometne znakove i predlaže vam brzinu kojom ćete voziti na određenoj cesti. A nakon što postavite brzinu i razmak putem tipke na upravljaču, sustav automatski drži razmak od vozila ispred vas (pri brzini većoj od 30 km/h) i zaustavlja se kad je to nužno zbog uvjeta u prometu. Baš kao i pravi suvozač, uvijek je na vašoj strani.

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE U PROMETNOM TRAKU

Putujte s užitkom i bez stresa: kad vozite brzinom većom od 60 km/h, potpuno novi model 500 »la Prima« prepoznaje linije prometnog traka i automatski zadržava automobil na sredini vašeg traka, čineći vašu vožnju sigurnijom.

SUSTAV ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Budite opušteni i pri malenim brzinama: više nećete nehotično naletjeti na automobil ili ciglu. Pri brzini manjoj od 13 km/h, parkirni senzori s kutom vidljivosti od 360° s kompletom od 11 senzora postavljenih na prednjem, bočnom i stražnjem dijelu maske potpuno novog modela 500 »la Prima«, detektiraju sve prepreke oko vozila i obavještavaju vozača o udaljenosti od prepreke straga.

SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA

Zaboravite na mrtvi kut: pri bržoj vožnji, između 15 km/h i 140 km/h, potpuno novi model 500 »la Prima« ima ultrazvučne senzore koji detektiraju objekte u mrtvom kutu s obje strane automobila i iza njega te vas upozoravaju o njihovoj prisutnosti putem zvučnog i svjetlosnog signala na bočnim retrovizorima.

KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG

Držite sve na oku, čak i ono iza vas. Kamera za vožnju unatrag emitira sliku visoke razlučivosti, jasnu i oštru, svega što se nalazi iza automobila na zaslonu Infotainment sustava u potpuno novom modelu 500 »la Prima«.  Slika se projicira s dinamičkim prikazom linija, a grafika na središnjoj liniji prilagođava linije putanje kako se zakreće upravljač kako bi kupac lakše mogao odrediti udaljenosti.

 

AUTONOMNI SUSTAV KOČENJA U SLUČAJU NUŽDE

Još više sigurnosti za vas i sve ostale sudionike u prometu: potpuno novi model 500 »la Prima« koči automatski kako bi izbjegao ili ublažio posljedice sudara s vozilom ispred vas, pješakom ili biciklistom pri brzini do 130 km/h. Automobil prvo samo upozorava vozača zvučnim i vizualnim upozorenjem na ploči s instrumentima, a ako vozač ne reagira, sustav koči vozilo i tako pomaže pri izbjegavanju i smanjenju posljedica neizbježnog sudara.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE UMORA VOZAČA

Umor više neće biti problem: potpuno novi model 500 »la Prima« pomaže vam da ne zaspite za upravljačem. Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

SUSTAV UPOZORENJA ZA NAPUŠTANJE PROMETNOG TRAKA

Vozite sigurno i jednostavnije u svom prometnom traku: potpuno novi model 500 »la Prima« pomaže vam da ne prijeđete nehotično linije prometnog traka i zadržava vas u vašem prometnom traku aktivnim djelovanjem na upravljač, štiteći tako vas i druge od opasnosti. Kad funkcija detektira da vozilo nehotično izlazi iz svog prometnog traka, upozorava vozača putem vizualnih, zvučnih i impulsnih signala odašiljanjem vibracija na  upravljač kako biste ga pravilno zakrenuli.

HITNI POZIVI

Uvijek uz vas, a posebice u hitnim slučajevima. U slučaju teške nesreće s otvaranjem zračnih jastuka, automatski poziv hitnim službama iz novog modela 500 »la Prima« upućuje se izravno iz namjenskog sustava u vozilu na broj europskih hitnih službi 112. Uz poziv sustav odašilje i vaš položaj i status vozila za brži dolazak hitnih službi. Isto tako, tipka SOS lako je dostupna ispred unutarnjeg retrovizora za brzo primanje pomoći kad je to potrebno.*

*Sustav se aktivira samo u slučaju teške nesreće i otvaranja zračnih jastuka.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.