NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Novi Tipo Cross opremljen je sustavima ADAS za sigurniju vožnju i veći užitak u trenucima provedenim u automobilu.

SUSTAV ZA SPRJEČAVANJE NEHOTIČNOG NAPUŠTANJA PROMETNOG TRAKA

Ako automobil nehotično napusti prometni trak, a vozite brže od 60 km/h, sustav će prikazati vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i povećati otpor upravljača ne bi li se vozilo vratilo u zadani prometni trak.

INTELIGENTNI SUSTAV ZA POMOĆ PRI VOŽNJI I SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Novi Tipo Cross otkriva i prepoznaje prometne znakove i prikazuje ih na ploči s TFT zaslonom. Ako je uključen limitator brzine, brzina automobila može se ograničiti na najveću dopuštenu razinu prema očitanju sustava za prepoznavanje prometnih znakova.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE UMORA VOZAČA

Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

AUTOMATSKO HITNO KOČENJE

Zahvaljujući sustavu automatskog kočenja u nuždi, brzinom od 200 km/h možete izbjeći sudar s vozilom ispred ili ga ublažiti. U početku vozilo upozorava vozača samo zvučnim i vizualnim upozorenjem na instrument ploči, no ako vozač ne reagira, sustav koči vozilo kako bi spriječio ili ublažio mogući sudar.

PREDNJI I STRAŽNJI SENZORI PARKIRANJA

Možete se opustiti tijekom vožnje i parkiranja: pri malim brzinama nećete slučajno naletjeti na drugi automobil ili zid. Pri brzinama manjim od 13 km/h, parkirni senzori na prednjoj masci i stražnjem odbojniku novog Tipo Crossa detektirat će sve prepreke oko vozila i upozoriti vozača na blizinu predmeta ispred ili iza vozila.

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat Tipo Cross koristi prednji radar kako bi održavao zadanu sigurnu udaljenost od vozila ispred, koje vozi brže, između 30 i 160 km/h.

AKTIVNI ZATVARAČ REŠETKE

Ovaj sustav optimizira aerodinamiku putem otvora zraka na rešetki kako bi prilagodio protok zraka u motorni prostor. Spriječava brzo zagrijavanje motora, smanjuje buku i štiti rashladnu jedinicu.

UKLJUČIVANJE I ISKLJUČENJE AUTOMATSKIH FAROVA (dodatna oprema)

Vozač u svakom trenutku može voziti s dugim svjetlima, ali njihova se svjetlost isključuje kad naiđe na vozila koja dolaze ili vozila ispred sebe, kako ih ne bi zaslijepila. Automatsko uključivanje i isključivanje dugih svjetala omogućuje dulje i šire vidno polje, što znači veću sigurnost vožnje noću.

STRAŽNJI USB ULAZ

Pruža dodatnu udobnost putnicima na stražnjim sjedalima.

BEŽIČNI PUNJAČ TELEFONA (dodatna oprema)

Novost u verzijama Tipo Cross je bežični punjač telefona koji osigurava punjenje i spajanje uređaja – bez kablova koji ometaju.

SUSTAV ZA ULAZAK I POKRETANJE BEZ KLJUČA (dodatna oprema)

Više ne morate koristiti ključ automobila: samo ga držite kod sebe ako želite otvoriti vrata i sjesti u vozilo.

SUSTAV PRAĆENJA MRTVOG KUTA (dodatna oprema)

Pri brzinama većim od 10 km/h, novi Tipo Cross otkrivat će predmete u mrtvim točkama sa strane i sa stražnje strane vozila i upozoriti vas zvučnim signalom i svjetlom u vanjskom retrovizoru. Ova funkcija također pomaže vozaču da prilikom vožnje unatrag prepozna parkiralište u koje ulazi.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.