NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Novi Tipo opremljen je sustavima ADAS za sigurniju vožnju i veći užitak u trenucima provedenim u automobilu.

REGULATOR BRZINE

Omogućuje podešavanje željene brzine vožnje: samo odlučite i novi Tipo održavat će podešenu brzinu tijekom čitavog putovanja.

SUSTAV ZA SPREČAVANJE NEHOTIČNOG NAPUŠTANJA PROMETNOG TRAKA

Ako automobil nehotično napusti prometni trak, a vozite brže od 60 km/h, sustav će prikazati vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i povećati otpor upravljača ne bi li se vozilo vratilo u zadani prometni trak.

PREDNJI I STRAŽNJI PARKIRNI SENZORI (prednji parkirni senzori dostupni su kao dodatna oprema)

Možete se opustiti tijekom vožnje i parkiranja: pri malim brzinama nećete slučajno naletjeti na drugi automobil ili zid. Pri brzinama manjim od 13 km/h, parkirni senzori na prednjoj masci i stražnjem odbojniku novog modela Tipo detektirat će sve prepreke oko vozila i upozoriti vozača na blizinu predmeta ispred ili iza vozila.

INTELIGENTNI SUSTAV ZA POMOĆ PRI VOŽNJI I SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Novi Tipo otkriva i prepoznaje prometne znakove i prikazuje ih na ploči s TFT zaslonom. Ako je uključen limitator brzine, brzina automobila može se ograničiti na najveću dopuštenu razinu prema očitanju sustava za prepoznavanje prometnih znakova.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE UMORA VOZAČA

Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

AKTIVNI ZATVARAČ REŠETKE

Ovaj sustav optimizira aerodinamiku putem uvodnika zraka na rešetki kako bi prilagodio protok zraka u motorni prostor. Spriječava brzo zagrijavanje motora, smanjuje buku i štiti rashladnu jedinicu.

BEŽIČNI PUNJAČ TELEFONA (dodatna oprema)

Novost u inačicama modela Tipo je bežični punjač telefona koji osigurava punjenje i povezanost uređaja – bez kablova koji ometaju.

SUSTAV ZA ULAZAK I POKRETANJE BEZ KLJUČA (dodatna oprema)

Više ne morate koristiti ključ automobila: samo ga držite kod sebe ako želite otvoriti vrata i sjesti u vozilo.

SUSTAV PRAĆENJA MRTVOG KUTA (dodatna oprema)

Pri brzinama većim od 10 km/h, novi model Tipo otkrivat će predmete u mrtvim točkama na bokovima i sa stražnje strane vozila i upozoriti vas zvučnim signalom i svjetlom na vanjskom retrovizoru. Ova funkcija također pomaže vozaču da prilikom vožnje unatrag prepozna parkiralište u koje ulazi.

UKLJUČIVANJE I ISKLJUČENJE AUTOMATSKIH FAROVA (dodatna oprema)

Vozač u svakom trenutku može voziti s dugim svjetlima, ali njihova se svjetlost isključuje kad naiđe na vozila koja dolaze ili vozila ispred sebe, kako ih ne bi zaslijepila. Automatsko uključivanje i isključivanje dugih svjetala omogućuje dulje i šire vidno polje, što znači veću sigurnost vožnje noću.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.