Fiat 500: još više tehnološki napredan i povezan

Fiat 500: još više tehnološki napredan i povezan

  • Na Ženevskom salonu automobila prezentirana je specijalna izvedba 500 Mirror, posvećena milenijalcima, koji vole tehnologiju i uvijek su povezani.
  • U 2017. svoj debi doživjeti će tehnološki napredni sustavi integracije pametnih telefona u modelu Fiat 500 Mirror.
  • Apple CarPlay, pametniji i sigurniji način uporabe vašeg iPhone telefona tijekom vožnje, biti će dostupan po prvi put u kombinaciji s UconnectTM 7″ HD LIVE sustavom.
  • Android AutoTM, jednostavan i korisnički prihvatljiv način uporabe Android™ pametnih telefona s UconnectTM 7″ HD LIVE sustavom, također će se pojaviti po prvi put.

Osim što će označiti 60-u godišnjicu modela Fiat 500, 2017. godina također će predstavljati debi modela Fiat 500 Mirror, nove izvedbe namijenjene milenijalcima, koji vole nove tehnologije i žele voziti automobil koji je uvijek povezan i pun sadržaja. Standardna oprema u modelu 500 Mirror uključuje UconnectTM 7″ HD LIVE sustav s Bluetooth sučeljem, USB-AUX IN priključcima i integriranim kontrolama na upravljaču.

Najuzbudljivija inovacija je uvođenje tehnološki naprednog sustava integracije pametnih telefona u model 500 Mirror, a od modelske godine 2017., po prvi put u Fiatovu ponudu. To znači da korisnici mogu glavnim aplikacijama s njihovih pametnih telefona pristupiti direktno preko 7” zaslona Uconnect™ sustava, koji je integriran u središnju konzolu. Fiat 500 za 2017., nadopunjen je s bitnim tehnološkim i sigurnosnim značajkama, kao što su limiter brzine (standardna oprema svih modela), tempomat i senzor sumraka (na zahtjev).

Uz Apple CarPlay podršku, pametniji i sigurniji način uporabe vašeg iPhone telefona u automobilu, vozači mogu dobiti upute o smjeru koje su optimizirane prema prometnim uvjetima, provoditi i primati pozive, pristupiti tekstualnim porukama, i slušati glazbu, sve na način da ostanu fokusirani na cestu.
Android Auto integracija također vozačima omogućuje upravljanje sadržajem i glavnim aplikacijama na njihovom uređaju direktno iz sjedala vozača, dobivanje uputa o smjeru, provođenje poziva, slanje i primanje poruka, te slušanje glazbe, u potpunoj sigurnosti.

Novi 500 Mirror dostupan je u dvije konfiguracije: kao kompakt ili kabriolet. Ponuda motora je široka i kompletna, uključujući 1.2-litreni 69 KS benzinski i 0.9 TwinAir 85 KS motor. Ovaj drugi omogućuje potrošnju goriva od samo 3,8 litara/100 km i razine CO2 emisija koje su niže od 90 g/km u kombiniranom ciklusu vožnje. Zajedno s modelom Panda, 500 je jedini automobil u svom segmentu u koji se ugrađuje 1.3 Multijet II 95 KS, odlični Euro 6 motor, koji je štedljiv i još više ekološki prihvatljiv.

Model 500 Mirror ponovo potvrđuje uspjeh Fiatove ikone s mnogim novim stilskim detaljima: kromirana i grijana vanjska osvrtna zrcala, ”Mirror” bedž od brušenog aluminija na stupu i specijalna Italia nebo plava boja. Paleta boja modela 500 Mirror također uključuje Gelato bijelu, Passione crvenu, Vesuvio crnu i Carrara sivu.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.