Autobest 2016: Fiat Tipo vlada Europom

Autobest 2016: Fiat Tipo vlada Europom

Ova poželjna nagrada dodijeljena je tijekom spektakularne ceremonije jučer u Milanu. Prema žiriju, Fiat Tipo je izvanredni proizvod koji je u mogućnosti zadovoljiti prosječnog kupca u Europi glede dizajna, motora, uočljive kvalitete, udobnosti, raznovrsnosti i izvrsnog odnosa uloženog i dobivenog.

Ceremonija dodjele nagrade Autobest 2016 održana je jučer navečer u Teatro Vetra u MIlanu. Pobjednik je novi Tipo, najnoviji dodatak Fiatovoj ponudi koji maksimalizira odnos uloženog i dobivenog – što je ključni koncept Fiatove funkcionalne obitelji – te je opremljen onime što klijenti doista cijene, sa jednostavnom i transparentnom komercijalnom ponudom. Izuzetni potencijali ovog novog modela potvrđeni su s preko 15.000 narudžbi primljenih u manje od dva mjeseca od početka prodaje.

Novi Fiat Tipo odabrao je Autobest međunarodni žiri 26 automobilskih novinara iz 26 europskih država, koji pokrivaju 91% populacije Europe. Žiri ove neovisne organizacije, osnovane 2001., ovom automobilu dodijelilo je 1.492 boda za trinaest različitih parametara, uključujući dizajn, trošak vlasništva, vozne značajke, cijenu, servisnu mrežu, distribuciju rezervnih dijelova, raznovrsnost i prodajnu vrijednost. Ukratko, kako bi osvojio ovu hvaljenu nagradu automobil mora biti best-buy za većinu europskih kupaca.

Novi Fiat Tipo našao se ispred druga četiri finalista – nove Opel Astre, novog modela Hyundai Tucson, Honde HR-V i Mazde CX-3 – što ga čini trećim Fiatovim modelom koji je osvojio ovu nagradu, što pak predstavlja rekord među markama koje ocjenjuje Autobest: prvi je bio model Panda (2003), a drugi model Linea (2008).

Ceremonija dodjeljivanja nagrade Autobest 2016 prva je nakon što je žiri proširen s jedanaest novih članova koji predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Španjolsku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.