Fiat 500: deset dana proslave za putovanje koje traje šezdeset godina

Fiat 500: deset dana proslave za putovanje koje traje šezdeset godina

Model 500: ikona koja nadilazi svijet automobila. Predmet želje i divljenja za mnoge entuzijaste. Talijanski ponos koji je postao univerzalan i upravo završio deset dana proslave svog šezdesetog rođendana.

Putovanje modela Fiat 500 traje već 60 godina. Putovanje neumornog ‘velikog malog automobila’ krenulo je od stola Dantea Giacose do vrata tvornice Mirafiori, od dugih avenija Torina do MoMA-e u New Yorku, nakon prolaženja cijele Europe. Prodano je četiri milijuna originalnog i dva milijuna trenutačnog modela: neporecivi globalni uspjeh. Uz činjenicu da se prodaje na 100 tržišta cijelog svijeta, vodeći je u prodaji na osam tržišta, na šest drugih je među prva tri modela, a 80% primjeraka prodaje se izvan Italije.

Srpanj je bio mjesec proslava, uz predaju dvomilijuntog Fiata 500 (za ovu priču slijedite ovu poveznicu) i dva specijalna izdanja posvećena ovom posebnom rođendanu. Prvo od njih je model 600-60esimo, predstavljen u Ženevi, te model 500 Anniversario. Oba pametno stapaju duh 60-ih s modernom tehnologijom kako bi osvojili milenijalce.

Tajna dugovječnosti modela 500 uvijek je ležala u njegovoj sposobnosti ići izvan svojih dimenzija i postati nešto drugo, s time da ostane dosljedan sebi. Više od jednostavnog automobila, to je predmet pravog kulta koji intrigira, uzbuđuje i utječe na najrazličitije kontekste u cijelom svijetu. Model 500 pridružio se 4. srpnja stalnoj postavi MoMA-e i također je glumio u prvom Fiatovom kratkom filmu. To je automobil koji nije samo automobil: to je umjetnost i šou. ‘Vidimo se u budućnosti’, film posvete u kojem glumi Adrien Brody, na webu ima preko 11 milijuna pregleda. Gledatelje su privukli 500 heritage i 500 Anniversary, u sklopu kampanje s glumcem koji je osvojio Oscara, koji su postali ikone jedne bezvremenske ljubavne priče. Za gledanje filma kliknite na ovu poveznicu.

Ovaj legendarni Fiat također je inspirirao modu. Luksuzna marka sportske odjeće Hydrogen proslavila je šezdeset godina modela 500 s ograničenim izdanjem majica, kojih je napravljeno samo 1957, kako bi se odalo priznanje godini rođenja ovog automobila. Majica “500byHydrogen” je ‘zauvijek mlad’ komad odjeće savršen za razne prilike i odmah definira osobnost vlasnika.

Sretan rođendan Fiatu 500 i sretan put. Čestitamo ti na tvojih prvih 60 godina i želimo ti sve najbolje u nastavku vožnje cestama cijelog svijeta. Priča se nastavlja zahvaljujući predanosti kolekcionara i članova kluba, ponosu Fiatovih radnika i novoj poštanskoj marki koja mu je upravo posvećena – simboličan poklon, malo umjetničko djelo i posveta samo najomiljenijim i najviše prepoznatljivim ikonama, koja sažima osobnost ovog automobila. Popularan i demokratski, ali također profinjen i poželjan, metafora poruka koje treba poslati i udaljenosti koje treba prijeći.

Sretan rođendan modelu 500, puno lijepih želja za putove koje si prešao i koji su još ispred tebe.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.