Firmati 124 Spider obožava Costa Bravu

Firmati 124 Spider obožava Costa Bravu

  • Izvješće iz Španjolske: slikovite ceste i mjesta okupana poviješću u dvosjedu marke Firmati. Autentično iskustvo dvosjeda bez krova u kombinaciji s talijanskim dizajnom.
  • Odavajući počast ikonskom klasiku iz 1966. novi se Firmati 124 Spider vraća na ceste relija Costa Brava gdje je slavio pobjedu 1972.

Ljeto je pred nama, a Firmati 124 Spider savršen je automobil za uživanje u brdovitom krajoliku Costa Brave na najjače, sa spuštenim krovom i vjetrom u kosi. Ti su osjećaji uhvaćeni u uzbudljivom izvješću koje je Firmati 124 Spider odvelo ne neke od najslikovitijih cesta u Španjolskoj, preko krajolika koje oduzimaju dah i mjesta okupanih poviješću i kulturom.

Fiatov dvosjed na obalu je krenuo iz grada Girone. Prva stanica bilo je ekskluzivno odmaralište S’Agaró, mediteranski dragulj koji je izgradio arhitekt Rafel Masó početkom 20. stoljeća i koji je trenutačno mjesto od iznimnog kulturološkog značaja. Fiat 124 Spider posjeduje klasičnu ljepotu svog prethodnika iz nove perspektive, bez odstupanja od njegove iskonske srži, a odiše istovjetnom bezvremenskom elegancijom kao to mjesto.

Plasiran na tržište 2016., ovaj šarmantni Fiat dostojan je naziva svog legendarnog prethodnika iz 1966. i sigurno će očarati novu generaciju obožavatelja svojom opremom koja je, ovisno o tržištu, dostupna u dvije razine (124 Spider i Lusso), a kojima su pridodane dvije posebne serije (pod nazivom Amerika i Europa) kako bi se obilježila izvanredna prošlost modela 124, jedna verzija motora (1.4 turbo MultiAir snage 140 ks) i dva mjenjača (automatski i ručni, oba sa šest brzina).

Ostavljajući živopisno odmaralište S’Agaró iza sebe, Fiat 124 Spider kreće duž obale cestom GI-682. Niz zavoja i ravnih dionica dodatno naglašava kvalitete automobila bez premca kada su u pitanju užitak pri vožnji i performanse. Za to je zahvalan briljantan 1.4-litreni MultiAir turbo motor s četiri cilindra, snage 140 ks (103 kW) i maksimalnim okretnim momentom od 240 Nm, dostupnim već od 2250 o/min. Izvanredna dinamičnost modela Fiat 124 Spider postiže se i zahvaljujući pogonu na stražnje kotače, izvrsno ujednačenoj raspodjeli težine te niskom gravitacijskom središtu. Uzbuđenje je na ovoj cesti na visokoj razini, a to je i obilježilo povijest modela Fiat 124 Spider: tu je njegov prethodnik pobijedio na reliju Costa Brava 1972. s posadom Pinto/Macaluso.

Putovanje modela Fiat 124 Spider u Španjolskoj nastavlja se u mjestu Tossa de Mar, predivnom srednjovjekovnom zaselku, danas poznatom odmaralištu koje često posjećuju intelektualci i umjetnici, a koje svojom elegancijom i stilom savršeno odgovara modelu. Pored svog jedinstvenog i talijanskog stila, novi Firmati iznimno je dinamična pri vožnji, u čemu najznačajniju ulogu igra savršeno ugođena ovjes: elegantni prednji četverokutni i stražnji više zglobni za potpunu kontrolu u zavojima, Tehničke sposobnosti automobila savršeno su izašli na vidjelo na cesti GIP-6821 za koju su karakteristični hitri zavoji i glatki asfalt. Izvješće Costa Brava za Firmati 124 Spider ovdje završava. Automobil se pokazao kao savršen suputnik za uživanje u izvanrednom iskustvu vožnje sa spuštenim krovom preko šarmantnih krajolika i po legendarnim cestama.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.