Novi 500L S-Design, sportski duh u elegantnom ruhu za mlade obitelji

Novi 500L S-Design, sportski duh u elegantnom ruhu za mlade obitelji

  • Posebno izdanje modela 500L najnoviji je član obitelji Fiat S-Design koja već uključuje modele 500X, Tipo s 5 vrata i 124 Spider.
  • Model 500L S-Design u posebnom izdanju namijenjen je mlađoj gradskoj publici, uz posebno naglašenu dinamičnost i značajke „cool i sposoban” već karakteristične za modele marke Fiat.
  • Baziran na verziji Cross, novi model 500L S-Design crossover ima povišen sportski izgled, ekskluzivnu mat brončanu boju karoserije i crni krov u visokom sjaju zajedno sa završnim ukrasnim elementima Myron, dvobojnim 17-inčnim naplatcima od lake legure te posebnu sportsku unutrašnjost.
  • Najnaprednija mogućnost povezivanja sa sustavom UconnectTM sa 7″ HD LIVE dodirnim zaslonom jamči potpunu integraciju pametnog telefona zahvaljujući funkcijama Apple CarPlay i Android AutoTM.
  • Dostupni su učinkoviti benzinski i dizelski motori, svi sukladni s normom Euro 6/D.
  • 500L S-Design želi dodatno utvrditi uspješnost modela koji je prvi put na tržište plasiran 2012. i koji je uvjerljivo na vrhu svog segmenta u proteklih pet godina i apsolutni predvodnik u Italiji.

Urbani sportski i upadljivi stil- Predstavljamo Fiat 500L S-Design, novo posebno izdanje na tragu istraživanja novih načina kako biti „cool i sposoban”, novog člana obitelji S-Design, dopadljivo ekskluzivnog, dinamičnog i sa snažnom osobnošću.
Utemeljen na verziji Cross, crossover inačica modela 500L dizajniran je s odmakom od svakodnevne rutine i ističe se svojim nepogrešivo sportskim izgledom i bogatom osnovnom opremom. Potpuno usklađen s ikonskom naravi modela Fiat 500, novi 500L S-Design savršen je za mlade i moderne obitelji, posebice one koje žele biti dinamične i ostati povezane.
Novi 500L S-Design najnoviji je član obitelji koja si je u proteklih mjeseci izborila snažnu prodajnu poziciju među modelima 500X, Tipo i 124 Spider. Posebno izdanje koje objedinjuje funkcionalan i emotivan svijet marke Fiat u jedno. Danas su sva svjetla usmjerena na 500L S-Design posebno namijenjen muškarcima koje zanimaju najnoviji trendovi u modi i tehnologiji.
Izvana je novo posebno izdanje kombinacija Cross izgleda, povišen i s ekskluzivnim ruhom u mat brončanoj boji s crnim krovom u visokom sjaju i upadljivim završnim ukrasnim elementima Myron na ukrasnim letvicama, kvakama vrata, kućištima retrovizora, okviru stražnjih svjetala, zaštitnoj ploči i rešetki te 17-inčnim dvobojnim naplatcima od lake legure, u crnoj boji visokog sjaja s Myron efektom. Svjetla za maglu i zatamnjena stražnja stakla savršeno nadopunjuju vanjski izgled modela 500L S-Design. Isti sportski štih prisutan je u unutrašnjosti s mat crnom teksturiranom armaturnom pločom s logotipom „500” u bakrenoj boji i posebnim presvlakama S-Design od crne tkanine, što su sve upadljive značajke koje doprinose uspješnosti modela. Od svog prvog plasiranja na tržište 2012. godine i u proteklih pet godina, 500L čvrsto se drži u vrhu svog segmenta i apsolutni je predvodnik u Italiji. 500.000. primjerak modela 500L proizveden je prošle veljače, što je rekord koji sve govori o izvrsnom komercijalnom uspjehu. Trenutno je vodeći u segmentu u Italiji, Srbiji i Turskoj i među prva tri u Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, Danskoj, Portugalu i Grčkoj.
Upadljiv izgled modela 500L S-Design nadopunjuje bogata osnovna opreme koja uključuje ABS, ESP, šest zračnih jastuka, tempomat, višenamjensko kolo upravljača presvučeno kožom, 3,5-inčni TFT zaslon u boji, 60/40 djeljiva stražnja sjedala i LED DRL svjetla. Osim toga, model 500L S-Design nudi najnaprednije mogućnosti povezivanja sa sustavom UconnectTM sa 7″ HD LIVE dodirnim zaslonom koji jamči potpunu integraciju pametnog telefona zahvaljujući funkcijama Apple CarPlay i Android AutoTM.

 

Sportski upadljiv izgled i trenutno dopadljiva elegancija

Stvoren za mladu, urbanu publiku, novi se 500L S-Design ističe svojom ekskluzivnošću s jedinstvenim ruhom u mat brončanoj boji i crnim krovom u visokom sjaju te dopadljivim završnim elementima Myron, primjerice, na bočnim ukrasnim letvicama, kvakama vrata, s upadljivim brkovima sprijeda, okvirom stražnjih svjetala, oblogom prtljažnika i kućištima retrovizora. Sportski izgled novog posebnog izdanja dodatno je naglašen zatamnjenim staklima i novim 17-inčnim dvobojnim naplatcima od lake legure (u crnoj boji visokog sjaja s Myron efektom).
Sportski i elegantan dizajn nastavlja se i u unutrašnjosti s brojnim tamnim elementima, uključujući mat crni okvir teksturirane armaturne ploče s logotipom „500” u bakrenoj boji. Putnički prostor još je upadljiviji zahvaljujući posebnoj crnoj tkanini S-Design i presvlakama Scuba sa sportskim dvostrukim proštepom i logotipom „500” u bakrenoj boji. Sjedala s crnim kožnim umetcima doprinose eleganciji i stvaraju izričito moderan i mladenački izgled, a dostupni su na zahtjev.
Pored ekskluzivne dvobojne boje karoserije u mat brončanoj boji s crnim krovom u visokom sjaju, novi 500L dostupan je i u bijeloj boji Gelato, bronačnoj Donatello, sivoj Moda i zelenoj Toscana (od kojih se sve mogu kombinirati s krovom u crnoj boji visokog sjaja) te crnoj.

Sustav UconnectTM 7″ HD LIVE kompatibilan sa značajkama Apple CarPlay i Android AutoTM

Osmišljavanje najpametnijih rješenja koja pojednostavljuju i poboljšavaju život za upravljačem savršeno je u skladu s misijom marke Fiat. Novi 500L S-Design nije iznimka sa sustavom Uconnect sa 7″ HD LIVE dodirnim zaslon kompatibilnim sa značajkama Apple CarPlay i Android AutoTM u osnovnoj opremi. Radi se o sustavu stvorenom za kupce koji jako zanimaju mogućnosti povezivanja i najnoviji trendovi u području Infotainmenta. Inovativni sustav Mopar® Connect, kombinacija udaljenih usluga za pomoć i upravljačkih funkcija koje jamče bezbrižnost na cesti i neprekidnu kontrolu putem pametnog telefona, dostupan je na zahtjev.
Ako pobliže pogledamo, nova generacija sustava UconnectTM ima 7-inčni dodirni zaslon visoke rezolucije, Bluetooth sučelje sa sustavom slobodne ruke, audio emitiranje, čitač tekstnih poruka i glasovno prepoznavanje, Aux i USB ulaz s integracijom za iPod i komande na kolu upravljača. Redizajnirana kamera za vožnju unatrag donosi iznimno oštre slike i dinamične smjernice, a ugrađen sustav za navigaciju TomTom s 3D kartama i IQ rutama dostupan je na zahtjev. Sustav za navigaciju uvijek je ažuran zahvaljujući usluzi Mopar® Map Care, usluzi tvrtke FCA koja je u cijeni automobila ili sustava za navigaciju, a nudi najnovija ažuriranja karata izravno sa službenih web-mjesta.
Osim toga, korisnici su uvijek povezani zahvaljujući servisu UconnectTM LIVE. Korisnici koji na svoj pametni telefon preuzmu besplatnu aplikaciju UconnectTM LIVE u trgovini App Store ili Google Play Store mogu u potpunosti koristiti sve pogodnosti servisa UconnectTM LIVE, uključujući emitiranje glazbe putem servisa Deezer i TuneIn, primanje vijesti iz Reutersa te korištenje povezanog sustava za navigaciju putem značajke TomTom LIVE, a jednostavno mogu i komunicirati s prijateljima putem mreža Facebook Check-in i Twitter. I na kraju, s uslugama eco:Drive i my:Car, uštede i ekološki podobna vožnja uvijek su pod kontrolom, neovisno o tome kamo se kupac uputio.
Najposebnija značajka sustava UconnectTM jest ugrađena značajka Apple CarPlay – najpametniji i najsigurniji način za korištenje uređaja iPhone u vožnji, te kompatibilnost sa značajkom Android AutoTM za uživanje u svim uslugama servisa Google.
Apple CarPlay prikazuje optimizirane cestovne smjerove sukladno uvjetima u prometu i može se upotrebljavati za uspostavu i primanje poziva, otvaranje tekstnih poruka i reprodukciju glazbe bez skretanja pažnje s ceste. Samo povežite svoj iPhone i krenite.
Apple CarPlay kompatibilan je i s drugim aplikacijama na vašem uređaju iPhone, primjerice, omiljenim aplikacijama za audio, slanje i primanje poruka te glasovnim aplikacijama. CarPlay ima značajku glasovnog upravljanja Siri i posebno je namijenjen za različite scenarije vožnje.
Sustav je kompatibilan i sa značajkom Android Auto™, što kupcima omogućuje prenošenje Android iskustva u automobil putem zrcaljenja aplikacija i usluga na središnji zaslon, a posebno je dizajniran za preuzimanje podataka na jednostavan i siguran način tijekom vožnje.
Vozač može upotrebljavati uslugu Google Maps™ za primanje cestovnih uputa i jednostavan pristup glazbi, multimedijalnim sadržajima i omiljenim aplikacijama za primanje i slanje poruka. Jednostavna i neposredna interakcija s uređajima pruža praktičnost korištenja istog operacijskog sustava čak i u automobilu, a za sigurnu, jednostavniju i neprekidnu povezanost pri vožnji, što poboljšava kvalitetu boravka u automobilu i ergonomiju.
Kada se Android pametni telefon poveže s vozilom ili kompatibilnim stereo sustavom, aplikacije Android Auto prikazuju se na zaslonu vozila. Kako biste saznali više o kompatibilnosti značajke Android Auto, posjetite support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play i Google Maps zaštitni su znaci tvrtke Google LLC.

Apple CarPlay je registrirani zaštitni znak tvrtke Apple Inc.

 

Učinkoviti motori visokih performansi sukladni s normom Euro 6/D

Sukladan s najstrožim propisima norme Euro 6/D, proizvodni program motora za Fiat 500L S-Design obuhvaća 1,4-litreni Fire benzinski motor od 95 ks s ručnim mjenjačem sa šest brzina, 1,3-litreni turbodizelski motor MultiJet II od 95 ks s ručnim ili robotiziranim mjenjačem Dualogic te motor 1.6 MultiJet snage 120 ks s ručnim mjenjačem.
Pobliže gledano, 1,4-litreni Fire motor od 95 ks ima ažurirani softver koji mu omogućuje poštivanje novih zakonskih ograničenja, dok osvježene dizelske verzije imaju novi sustav sa sustavom selektivne katalitičke redukcije (SCR) s ubrizgavanjem tekućine AdBlue* protiv štetnih emisija dušika (NOx) i filtar krutih čestica (DEF) za filtriranje i smanjenje krutih čestica. To znači da motor postiže najviše razine ekološke kompatibilnosti na današnjem tržištu za dizelske sustave bez negativnog učinka na performanse.
Maksimalna snaga i okretni moment potvrđuju izvrsnost obitelji motora MultiJet II, koji u navedenoj najnovijoj konfiguraciji imaju optimalan okretni moment na niskom broju okretaja. 1,3-litreni motor MultiJet II ima snagu od 95 ks i maksimalni okretni moment od snažnih 200 Nm pri 1500 o/min, dok 1,6-litreni motor MultiJet II ima snagu od 120 ks i maksimalni okretni moment od 320 Nm pri samo 1750 o/min.

*AdBlue® je otopina od 32,5 % uree visoke čistoće i 67,5 % demineralizirane vode.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.