Novi Fiat 500X „osvijetlio” je Torino

Novi Fiat 500X „osvijetlio” je Torino

  • Vožnja za predstavnike medija obuhvatila je 200 novinara iz 20 država koji su podijeljeni u 5 skupina, a ukupno se prešlo više od 12.000 kilometara.
  • Događaj je otkrio gradski i crossover duh novog modela koji se proizvodi u okviru potpunog, povezanog proizvodnog programa, bogat tehnološkim sadržajima i s novim Turbo motorima „FireFly”.
  • Cijeli je tjedan flota od 25 automobila u novim troslojnim bojama, bijela Perla, plava Italia i metalik zelena Techno, blistala na ikonskom trgu piazza Carlo Emanuele II.
  • Radi se o istim bojama koje su prikazane na izloženim novoplasiranim modelima na lokaciji Mole Antonelliana u inačicama Urban, Cross i City Cross.
  • Posebno web-mjesto s fotografijama i videozapisima ovog događaja za medije sada je dostupno na mreži.

 

Događaj za medije koji je upravo završio čitavog je tjedna posebno zračio u Torinu donoseći mogućnost upoznavanja s novim modelom Fiat 500X na uzbudljivoj cestovnoj probi. Događanje je bilo smješteno na najistaknutijim talijanskim lokacijama, simbolima Torina: u Nacionalnom muzeju kinematografa, na lokaciji Mole Antonelliana koja se uzdiže nad glavnim gradom regije Pijemont već dulje od jednog stoljeća.

Događaj je započeo u nedjelju 2. rujna, a svake je večeri kupola zgrade bila osvijetljena logotipima „Fiat” i „Novi Fiat 500X”. Odavanje počasti koje je brojne stanovnike Torina navelo da s ulica gradskog središta fotografiraju to obilježje, opipljiv znak duboke povezanosti između grada Torina, marke Fiat i tradicije najboljeg filma od početka 20. stoljeća. Razni su automobili marke Fiat  neprekidno „glumili” na setovima poznatih redatelja kroz godine, što dokazuje da su automobili marke Fiat iskonska nacionalna baština daleko izvan samih granica svijeta automobilske industrije.

Tako je, primjerice, Felini 1957. godine odabrao modele 1100 B i 600 Trasformabile za film „Cabirijine noći”, a gotovo pedeset godina kasnije model 500X glumio je u kino uspješnici Bena Stillera, „Zoolander 2”. A tko bi zaboravio brojne lokacije grada Torina rabljene na setovima izvrsnih filmova? Primjerice, trg piazza Castello pojavio se u filmu Woodyja Allena „Hannah i njezine sestre”, dok je trg piazza CLN poslužio kao pozadina za scene noćnih mora Darija Argenta. Više od 1500 filmova, uključujući dokumentarne i oglašivačke videozapise, koje je snimila tvrtka Fiat od 1911. godine i danas imaju iznimnu umjetničku vrijednost.
Najnovije poglavlje u priči partnerstva tvrtke Fiat sa svijetom filma prekrasan je kratki film inspiriran kultom uspješnicom „Povratak u budućnost”*, u kojem gostujuću ulogu igra glumac Christopher Lloyd. On savršeno pokazuje eleganciju modela 500 i sve inovacije novog modela 500X. U samo nekoliko dana zabilježio je više od 36 milijuna pregleda, što je jasan znak koliko se iščekivanja i zanimanja podiglo oko novog modela 500X. Film je dostupan san, negdje između prošlosti i budućnosti, te savršena interpretacija različitih doba. Takvi koncepti ne samo da efektivno opisuju oblik sedme umjetnosti, već i utjelovljuju duh koji nadahnjuje Fiat 500 od njegova rođenja do rođenja njegove obitelji koja je sada potpunija no ikad.

Radi se o obitelji koja se neprekidno proširuje novim značajkama kao što su, primjerice, na novom modelu 500X tehnološki najnapredniji motori FireFly Turbo 1.0 i FireFly Turbo 1.3. Po prvi put na jednom modelu marke Fiat, ova su dva motora samo još jedan pokazatelj inženjerske izvrsnosti i nadmoći Grupe. Baš kao što im to ime govori (eng. FireFly znači krijesnica), novi turbo motori FireFly Turbo najkompaktniji su i najčišći izvor energije koji se trenutno ugrađuje u automobile marke Fiat. Pored tehnoloških inovacija, novi 500X ima i potpuno redizajniran proizvodni program s dva nova modela šasije i tri nove razine opreme – Urban, City Cross i Cross. Sustav za raspoznavanje prometnih znakova, sustav za praćenje brzine Speed Advisor i sustav za pomoć pri zadržavanju u prometnom traku u osnovnoj su opremi na svim verzijama, a jamče sigurnost i pomoć za upravljačem bez premca.

Jednako uzbuđenje vlada kada se sa srebrnog zaslona prebacite u sjedalo vozača: kako bi pokazala tehnološke novitete na novom modelu 500X, marka Fiat osmislila je testnu vožnju na otprilike 60 km, uključujući rutu kroz centar Torina i po brdima oko grada. Vožnja za predstavnike medija započela je s prekrasnog trga piazza Carlo Emanuele II pa prema lokaciji Villa della Regina s pogledom koji oduzima dah. Otamo su se popeli na više od 700 metara do lokacije Colle della Maddalena na kojoj se nalazi kip Faro della Vittoria, bronačni kip kojeg je Senator Giovanni Agnelli kupio 1928. od kopara Edoarda Rubina. Novi modeli 500X na probnoj vožnji potom su se uputili vjetrovitom seoskom cestom do malenog grada Cambiano, gdje su se popeli na autocestu neposredno prije nego što je njihovo putovanje završilo na nedavno obnovljenom lovištu u mjestu Stupinigi, a potom su se vratili u središte Torina. Bila je to savršena ruta za ispitivanje potencijala raznih sustava za pomoć pri vožnji kojima je opremljen novi crossover marke Fiat, a koji svako putovanje čine udobnim, sigurnim i pravim iskustvom uživanja.

Novi 500X trebao bi naslijediti talijanski crossover plasiran na tržište 2014. koji je lider na tržištu od tog trenutka, jedan od 5 najprodavaniju u Europi i automobil marke Fiat s najatraktivnijim potencijalom. Kako bi udovoljio tom izazovu, osmišljen je kao automobil sposoban za putovanje kroz vrijeme, savršen spoj već utabane, uspješne tradicije ukorijenjene u povijesti marke i novih tehnologija koje dolaze „ravno” iz budućnosti. Automobil iz snova koji je stvorila mašta filmskog producenta? Ne: stvaran automobil spreman za vožnju po europskim cestama. I, kako kažu u kratkom filmu, ƒ„Komadić budućnosti dostupan već danas”.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.