Panda Cross proglašena najboljim crossoverom godine u britanskom magazinu „4×4“

Panda Cross proglašena najboljim crossoverom godine u britanskom magazinu „4×4“

  • Četvrtu godinu zaredom Panda Cross pobijedila je u kategoriji „Best Crossover“ britanskog časopisa „4×4 Magazine“.
  • Stručni žiri je impresionirala svojim off-road mogućnostima, dinamičnom vožnjom i motorima.
  • Panda je već osam godina lider u Italiji, zajedno s modelom 500, koji prednjači u europskom segmentu gradskih automobila.
  • godine, kada je proslavila 40. godina, Panda je zabilježila najveći rast ikada u svom segmentu u Europi (+ 3,8%) i najbolji tržišni udio u svojoj povijesti (18%).

 

„S velikim zadovoljstvom prihvaćamo ovu nagradu, koja zaokružuje nezaboravnu godinu za Pandu. Uz proslavu 40. godišnjice, 2020. bila je doista prepuna: pokrenuli smo Pandu Hybrid, potpuno osvježili liniju i postigli najbolji tržišni udio u povijesti“, rekao je Luca Napolitano, voditelj marka Fiat, Lancia i Abarth za EMEA regiju.

Uz to, već četvrtu godinu zaredom, britanski magazin na svojoj godišnjoj dodjeli 4×4 nagrada Pandu Cross proglasio je najboljim crossoverom 2020; pobijedila je žestoku konkurenciju u sve rastućem segmentu. Suci su pohvalili njezine terenske mogućnosti, dinamičnu vožnju i motore.

Alan Kidd, urednik magazina „4×4“, komentirao je: „Panda Cross i dalje osvaja naše 4×4 nagrade. Utrka je tijesna, ali nitko se ne može natjecati s Fiatovom ikonom u pogledu terenskih i cestovnih performansi te prepoznatljivog izgleda. Ljudi koji žive u planinama ili se voze u surovim zimskim uvjetima kupuju takva vozila jer je terenska vožnja dio njihovog načina života. Iako je mala, Panda ima izvrsno prijanjanje i nevjerojatnu okretnost. Panda Cross idealan je gradski automobil koji se odmah može pretvoriti u junačkog terenca”.

Časopis 4×4 jedini je specijalizirani magazin za vozila 4×4 i pick-upe u Velikoj Britaniji, a njegove nagrade postavljaju mjerila u segmentu već više od 25 godina. Tim 4×4 stručnjaka procjenjuje širok spektar vozila u svakoj klasi, uzimajući u obzir razne čimbenike, od udobnosti i kvalitete, terenskih performansi i troškova kupnje i vlasništva.

Ova važna pobjeda pridružuje se dugom popisu postignuća modela Fiat Panda; između ostalog, bio je to prvi automobil u svom segmentu koji je 2004. godine osvojio nagradu „Car of the Year“, prvi gradski automobil koji se popeo na 5200 metara i stigao do baznog kampa Everest, te prvi gradski automobil s tehnologijom pogona na sva četiri kotača.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.