Stellantis u Tychyju slavi proizvedenih 12 500 000 vozila

Stellantis u Tychyju slavi proizvedenih 12 500 000 vozila

Prošli je tjedan u tvornici vozila Stellantis, u Tychyju u Poljskoj, s proizvodne trake sišlo vozilo br. 12 500 000. Jedinstven, jubilarni primjerak je dvobojni automobil Fiat 500 Dolcevita, opremljen najnaprednijim hibridnim pogonskim sustavom, koji će biti isporučen svom kupcu u Belgiji.

U takvim prilikama, zaposlenici tvornice u Tychyju tradicionalno slave i skreću pozornost na automobil proizveden neposredno prije i odmah nakon jubilarnog primjerka. Vozilo br. 12 499 999 bila je elegantna Lancia Ypsilon Hybrid, koja odlazi na talijansko tržište, a prvi model nakon jubilarnog primjerka, s brojem 12 500 001, moćni je i sportski model Abarth 695 Tributo 131 Rally, koji odlazi na njemačko tržište.

„Obaramo nove rekorde, a sve to zahvaljujući našem obožavanom modelu Fiat 500, zato što je upravo s tim modelom naša tvornica dosegla impresivnu brojku od 12,5 milijuna proizvedenih automobila. Fiat 500 je već godinama omiljeno vozilo među Europljanima u segmentu malenih gradskih automobila. Drago nam je što je i u Poljskoj naš Fiat 500 među najprodavanijim modelima u svom segmentu”, kratko se na ceremoniji obratio Tomasz Gębka, voditelj tvornice Stellantis u Tychyju.

Fiat 500 značajno je doprinio ovoj rekordnoj brojki i jedan je od najuspješnijih modela već dulje od 15 godina. Trenutačno je model Fiat 500 vodeći u A segmentu u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Ujedinjenoj Kraljevini i 10 drugih europskih tržišta, dok u Italiji i Europi zauzima drugo mjesto, iza modela Fiat Panda.

U tvornici u Tychyju uskoro započinje proizvodnja potpuno novog modela Jeep® Avenger, prvog potpuno električnog SUV vozila marke Jeep i prvog električnog vozila koje će se za glavna tržišta proizvoditi u Poljskoj.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.